Nikola Tasty - 150
Foto: Publicitātes attēli

Vislabākās mājas ballītes agri vai vēlu noslēdzas virtuvē, un vispatīkamākās atmiņas raisa kopīga ēdiena gatavošana ar ģimeni un draugiem. Tāpēc arī tad, kad draugi nāk ciemos, ir laiks maltītei, kas atsauc atmiņā kopā piedzīvoto! Pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs devās pie "Rimi Gardēdes" Lienes Zemītes, lai gatavotu "Pasta Carbonara", kas neskaitāmas reizes tapusi kopā ar Aleksandra sporta pārinieku Jāni Šmēdiņu.

Aleksandrs Samoilovs gatavo vienkāršas lietas un, jau dodoties uz veikalu, zina, kas jāiegādājas. Parasti Samoilovu ģimene iepērkas uzreiz visai nedēļai, un ikdienā uz veikalu dodas tikai pēc sīkumiem, tāpēc iepirkšanās neaizņem vairāk par 20–30 minūtēm nedēļā.

Mājās Aleksandrs ir grila šefpavārs, bet visu pārējo gatavo sieva, kura, pēc sportista domām, to dara fantastiski labi. Viņa mīļākie ēdieni ir vistas šašliks ar saldajiem kartupeļiem, cukīni un kukurūzu, bet olimpisko spēļu vai lielu turnīru laikā Aleksandra iecienītās maltītes ir musli ar grieķu jogurtu brokastīs, lazanja pusdienās un vidēji izcepts steiks ar sparģeļiem vakariņās.

Tomēr ir vēl kāds ēdiens, kas Aleksandram Samoilovam ir īpašs. Tā ir "Pasta Carbonara", kas ēdienu repertuārā ienākusi Aleksandra itāļu trenera ietekmē: gan tāpēc, ka ātri un viegli pagatavojama, gan arī uzturvērtības dēļ – tajā ir daudz olbaltumvielu, kas palīdz muskuļiem atjaunoties pēc lielas fiziskas slodzes. Bet pats galvenais – leģendārais pludmales volejbola duets Samoilovs/Šmēdiņš pēc treniņiem to neskaitāmi daudz reižu gatavojuši kopā, tāpēc šis ēdiens saistās ar daudzām atmiņām.

Aleksandrs Samoilovs stāsta: "Parasti šo ēdienu gatavojām kopā – pārnācām no treniņa vai spēles, un tad sākās darba dalīšana: viens uzliek vārīties ūdeni makaroniem un sagriež sastāvdaļas, otrs tikmēr iet dušā. Pēc tam notiek stafetes maiņa – kamēr tas, kurš gatavojis sastāvdaļas, iet dušā, otrs, kas jau nomazgājies, pabeidz ēdiena gatavošanu."

Tāpēc tad, kad ciemos pie Aleksandra Samoilova nāk Jānis Šmēdiņš ar sievu Elīnu, ir laiks "Pasta Carbonara"!

30Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
400 gpilngraudu makaronu Spaghetti TKsāls200 gbekons3 gab.ķiploka daiviņas3 gab.olas TKsāls100 gsarīvēts cietais siers1 ĒKsasmalcināts timiāns TKmalti pipari

Pagatavošana

1

Uzvāra ūdeni ar sāli, liek tajā makaronus un vāra, līdz tie gatavi.

2

Kamēr makaroni vārās, sasmalcina bekonu, ķiploka daiviņas un timiānu.

3

Uzkarsē pannā nedaudz olīveļļas un apcep bekonu, lai tas ir kraukšķīgs.

4

Sakuļ olu dzeltenumus, pievieno sāli un piparus, kā arī trešo daļu rīvēta cietā siera.

5

Kad pasta gatava, nokāš ūdeni, taču nedaudz pastas ūdens ielej bļodiņā. To lēnām pievieno olu dzeltenumiem un sakuļ, lai veidojas šķidra krējuma konsistence.

6

Pievieno pastai kraukšķīgo bekonu un olu dzeltenumus, samaisa un nekavējoties pasniedz, pārkaisot ar rīvētu cieto sieru un svaigu timiānu.

Lai gardas itāļu stila brokastis vai vakariņas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!