30Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
300 gķirbju biezenis80 gūdens50 gsviests25 geļļa80 gcukurs1 TKvaniļas cukurs šķipsnasāls20 gkukurūzas vai kartupeļu ciete170 gmilti
Pagatavošana
1
Ķirbju biezenim (to pagatavo šādi: ķirbi izvāra un sablendē, bet var arī cepeškrāsnī izcept un tad blendēt) pievieno klāt ūdeni, izkausētu sviestu, eļļu, cukuru, sāli un vaniļas cukuru. Visu labi izmaisa līdz viendabīgai masai.
2
Tad pievieno cieti un miltus. Atkal visu labi izmaisa līdz viendabīgai masai. Jāsanāk ļoti bieza krējuma konsistencei!
3
Cep iepriekš uzkarsētā vafeļu pannā līdz gatavībai.
Piezīmes:
- Cukuru var dozēt pēc garšas. Atkarīgs no tā, cik salds ir ķirbis.
- Miltu daudzumu var koriģēt. Izcep pirmo vafeli un skatās, vai apmierina. Ja par maz miltu, pievieno vairāk, un otrādi – ja par daudz, pievieno mazliet ūdens.
- Ķirbju biezeņa pagatavošana. Sagriež ķirbi mazos kubiņos (apmēram 270 gramu) pievieno 80 g ūdens un sautē, līdz kļūst mīksts. Sablendē līdz viendabīgai masai.
Kāda Ainas receptes izmēģinātāja par šīm vafelēm raksta: "Es cepu ar rīsu, auzu un mandeļu miltiem (tiem, kam glutēns nav draugs) un kokosriekstu eļļu, sanāca ļoti gardi!"
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit