Foto: Privātais arhīvs
Sākoties krāsainu lapu, vēsu rītu un tumšu vakaru laikam, ķirbja garša ienāk arī rudens ēdienkartē. Tā kā ķirbji pēc izskata un garšas īpašībām ir ļoti daudzveidīgi, katrs noteikti var atrast savu iecienītāko recepti. Šoreiz izmēģināsim ķirbju plānās vafeles! Recepti iesaka gardēde Aina Pitrāne.
30Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

300 gķirbju biezenis80 gūdens50 gsviests25 geļļa80 gcukurs1 TKvaniļas cukurs šķipsnasāls20 gkukurūzas vai kartupeļu ciete170 gmilti

Sagatavošana

1

Ķirbju biezenim (to pagatavo šādi: ķirbi izvāra un sablendē, bet var arī cepeškrāsnī izcept un tad blendēt) pievieno klāt ūdeni, izkausētu sviestu, eļļu, cukuru, sāli un vaniļas cukuru. Visu labi izmaisa līdz viendabīgai masai.

2

Tad pievieno cieti un miltus. Atkal visu labi izmaisa līdz viendabīgai masai. Jāsanāk ļoti bieza krējuma konsistencei!

3

Cep iepriekš uzkarsētā vafeļu pannā līdz gatavībai.

Piezīmes:

  • Cukuru var dozēt pēc garšas. Atkarīgs no tā, cik salds ir ķirbis.
  • Miltu daudzumu var koriģēt. Izcep pirmo vafeli un skatās, vai apmierina. Ja par maz miltu, pievieno vairāk, un otrādi – ja par daudz, pievieno mazliet ūdens.
  • Ķirbju biezeņa pagatavošana. Sagriež ķirbi mazos kubiņos (apmēram 270 gramu) pievieno 80 g ūdens un sautē, līdz kļūst mīksts. Sablendē līdz viendabīgai masai.

Kāda Ainas receptes izmēģinātāja par šīm vafelēm raksta: "Es cepu ar rīsu, auzu un mandeļu miltiem (tiem, kam glutēns nav draugs) un kokosriekstu eļļu, sanāca ļoti gardi!"

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!