Fоtо: Privātais arhīvs
Vistas zupas nozīme cilvēka dzīvē nudien ir nenovērtējama. Tā ir zupa, kas izdara visu zupu darbus: sasilda miesu un dvēseli, pabaro, nomierina, iemidzina vai, tieši otrādi, uzmundrina un notur pie prāta un lietu kārtības. Galu galā – vistas zupa pat ārstē! Konkrētās zupas recepti, kas garšos kā lieliem, tā maziem, iesaka gardēde Aina Pitrāne.
60recipe.minutes
15recipe.ingredients
viegli

recipe.ingredients

400 gvistas stilbiņi2 lūdens2 gab.kartupeļi1 gab.sīpols2 gab.ķiploka daiviņas1 gab.burkāns1 gab.sarkanā paprika150 gsiers35 gsviests1 gab.ola120 gmilti2 ĒKkausētais siers pēc garšassāls pēc garšaspipari pēc garšaszaļumi

recipe.preparation

1

Katlā liek stilbiņus, pārlej ar ūdeni un pievieno sāli pēc garšas. Vāra līdz gatavībai – apmēram 40 minūtes.

2

Pa to laiku pagatavo siera bumbiņas. Sarīvē sieru, pievieno olu, mīkstu sviestu, šķipsniņu sāls. Labi samaisa un pievieno miltus. Mīca mīklu līdz viendabīgai masai. Veido mazas bumbiņas.

3

Sagriež dārzeņus. Vistas gaļu atdala no kauliem.

4

Buljonā, kur vārījās vistas stilbiņi, liek vārīties sagrieztus kartupeļus.

5

Pannā ar nelielu eļļas daudzumu cep dārzeņus kopā ar vistas gaļu. Sākumā apcep sīpolu kopā ar ķiploku, līdz kļūst caurspīdīgi, tad pievieno burkānus, papriku, vistas gaļu un sāli. Cep apmēram piecas minūtes.

6

Pēc tam dārzeņus kopā ar vistas gaļu un siera bumbiņām pievieno kartupeļiem. Pēc nepieciešamības pievieno garšvielas. Vāra 10 minūtes.

7

Piecas minūtes pirms gatavības pievieno kausēto sieru.

8

Kad zupa gatava, pievieno smalki sagrieztus zaļumus.

Lai labi garšo!

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !