Foto: Ināra Lācarus
Teju katrā bodē nopērkamā saldētā kārtainā mīkla ir kārdinoši kraukšķīga un sviestaina. It īpaši, ja karsti izceptajām maizītēm vai pīrāgiem pildījumā ir kāda salda vai sātīga sāļā sastāvdaļa. Šoreiz pagatavosim saldo našķi jeb saldos pīrādziņus ar ogu krēmu. Mmmm! Recepti iesaka gardēde Ināra Lācarus.
30Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

300 gsaldēta kārtainā mīkla50 gsviests2 ĒKcukurs250 gdažādas ogas2 ĒKjāņoga liķieris vai augļu vīns vai kāds sīrups250 gsaldais krējums1 gab.paciņa cietinātājs2 ĒKcukurs1 gab.paciņa vaniļas cukurs2 ĒKpūdercukurs

Pagatavošana

1

Kārtainās mīklas paciņu izņem no saldētavas un mīklas sloksnes atlaidina atbilstoši ražotāja norādījumiem.

2

Pēc tam plāksnes apziež ar sviestu un apbārsta ar cukuru.

3

Mīklas plāksnes sākumā sadala četrstūros, pēc tam – trijstūros. Tā, lai sanāk 20 plāksnes.

4

Veidni samitrina ar aukstu ūdeni. Liek tajā mīklas trijstūrīšus. Ievieto 200 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 20 minūtes vidējā plauktā.

5

Atdzesē!

6

Nomazgā ogas, pārlasa; ja vajag, pārgriež uz pusēm vai ceturtdaļās.

7

Ceturto daļu ogu atliek uz vēlāku laiku.

8

Atlikušās pārlej ar jāņogu liķieri, augļu vīnu vai kādu sīrupu un pēc iespējas rūpīgāk saberž kopā ar cukuru.

9

Saldo krējumu rūpīgi saputo ar cietinātāju un vaniļas cukuru.

10

Sajauc kopā ar ogu biezeni.

11

Mīklas lapiņas pārgriež uz pusēm, apziež ar krēmu un saliek kopā.

12

Pīrādziņus rotā ar atliktajām ogām un pūdercukuru.

Lai saldi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!