80Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1.2 kgāboli gab.citrona sula4 gab.olas140 gcukurs1 gab.paciņa vaniļas cukura šķipsnasāls120 mlpiens30 gkausēts sviests1 TKkanēlis130 gmilti1 gab.sarkans ābols mandeļu skaidiņas pūdercukurs
Pagatavošana
1
Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež šķēlītes, apslaka ar citrona sulu un uzmanīgi samaisa.
2
Cukuru, vaniļas cukuru, sāli un olas sakuļ vieglās, gaisīgās putās.
3
Masai pievieno izkausētu sviestu un pienu un turpina kult.
4
Sajauc miltus un kanēli un iesijā šķidrajā masā, kārtīgi saputo ar putojamo slotiņu vai mikseri.
5
Pārlej ābolu šķēlītēm un ļauj atpūsties. Tikmēr uzkarsē cepeškrāsni uz 180 grādiem.
6
Mīklu lej kūkas formā.
7
Sarkanajam ābolam izņem serdi un ar visu miziņu sagriež plānās šķēlītēs, pārklāj kūku, pārber ar mandeļu skaidiņām.
8
Cep 180 grādos 30 minūtes, tad pārklāj ar cepampapīru un cep vēl 30 minūtes.
9
Izņem no cepeškrāsns, ļauj atdzist, pārkaisa ar pūdercukuru.
Var pasniegt ar vaniļas saldējumu vai vaniļas mērci.
Lai labi garšo!
BrokastisLaunagsĒdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiRomantiskas vakariņasKanēlisPūdercukursĀboliCitronu sulaMandeļu skaidiņasĀbolu kūkaĀbolu pīrāgs
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit