Par zivju malto gaļu receptes autore saka šādi: "Vasarā gatavoju pusfabrikātu, ar domu, ka tas kādreiz pārtaps gardos ēdienos. Tātad – ja palaimējas tikt pie laba loma, skaidrs, ka visu uzreiz apēst nevar. Tad jāgatavo maltā gaļa saldēšanai no trīs brekšiem un trīs līņiem."
Iztīrītas zivis izfilē: brekšiem ādu atstāj, līņiem ādas noņem. Divas reizes samaļ visu gaļas mašīnā un liek saldētavā.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Kotlešu pagatavošana: iepriekšējā vakarā saldēto zivju masu izņem no saldētavas un ieliek parastajā ledusskapja kamerā atkausēties.
Baltmaizi izmērcē nelielā piena daudzumā.
Sīpolu smalki sakapā, ķiploku sarīvē.
Bļodā sajauc visas sastāvdaļas un samīca viendabīgā masā.
Veido kotletītes, apvārta rīvmaizē un cep eļļā uz pannas zeltaini brūnas.
Pasniedz ar to, kas labāk garšo, piemēram burkānu un zirnīšu sautējumu.
Sautējuma pagatavošana: sviestā apcep sīpolu, pievieno gabaliņos sagrieztu burkānu, nedaudz pasautē, pievieno zirnīšus, sautē, līdz dārzeņi mīksti, pielej saldo krējumu, uzkarsē. Ja vajag – iebiezina ar cieti vai miltiem.
Lai labi garšo!