Nikola Tasty - 239
Foto: Jeļena Dimante
Par šo gardumu receptes autore Jeļena Dimante raksta: "Noēdusies savas bulciņas jūtos kā Burkā kundze, un uzaicinātu jūs uz tējas vakaru sveču gaismā ar manām bumbieru-kamambēra-riekstu maizītēm." Receptes autore gan piesaka, ka kamambēra sieru var aizvietot ar zilo sieru (jo bumbieri ar zilajiem sieriem sapas kopā!), bet lazdu riekstus – ar valriekstiem.

Jeļena Dimante ir viena no Lielbritānijas diasporas gatavošanas entuziastu "Latvieši UK gatavo" gariņiem. Viņa ne vien izglīto pārējos tiešsaistes meistarklasēs, bet uztur arī grupā kārtību. Piemērots cilvēks, ar kuru parunāt par un ap virtuves lietām, jo Jeļenai gatavošana ir sirdslieta.

"Tasty.lv" virtuves sarunas ar Jeļenu vari izlasīt šeit. Bet nu ķeramies klāt pie gatavošanas!

30Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

kārtainās mīklas sloksnes medus bumbiers kamambērs ola (apsmērēšanai) rieksti

Pagatavošana

1

Kārtainās mīklas loksni sagriež kvadrātiņos. Ne lielos, jo "nav ko aristokrātiem noēsties ar vienu maizīti".

2

Sadala kvadrātus pa pāriem, lai izmēros vienādie ir kopā.

3

Vienu kvadrātiņu sabaksta ar sudraba dakšiņu, nosmērē ar medu (te gan nevajadzētu aizrauties, jo medus nepieciešams tikai tāpēc, lai bumbieris "uzlīp"), pievieno bumbiera šķēlītes un kamambēru (ja vēlas kamabēru var aizvietot arī ar kādu no zilajiem sieriem!).

4

Tad ņem otro kvadrātiņa pusi, iegriež četrus griezumus un saspaida ar dakšiņu.

5

Pārsmērē ar olu un apkaisa ar riekstiem (valriekstiem vai lazdu riekstiem).

Foto: Jeļena Dimante
6

Liek cepties, līdz smalkmaizītes gatavas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!