Foto: DELFI
Aukstajā laikā tā vien prasās kāds siltāks virums, lai var pie bļodiņas sasildīt nosalušās rokas un apmierināti ņurdēt, kad vēderu pārņem mīlīga sāta sajūta. Šī ir viena no kausētā siera zupas versijām, kuras gatavošana ir tik vienkārša, ka ar to tiks galā par pirmklasnieks! Ātri un vienkārši, sātīgi un gardi.
45Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

300 gmaltā gaļa1 gab.sīpols (vidēja lieluma)1 gab.burkāns (paliels)3 gab.kartupeļi (vidēja lieluma)3 gab.marinēti gurķi (vidēja lieluma)1 gab.kausētā siera kārba1 TKmajonēze sāls pipari

Sagatavošana

1

Liek vārīties ūdeni.

2

Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus un majonēzi (pēc izvēles), kārtīgi samīca un veido maziņas frikadelītes.

3

Kad ūdens uzvārījies, liek tajā frikadeles un vāra, līdz visas uzpeldējušas.

4

Nomizo dārzeņus.

5

Sīpolus smalki sagriež, burkānu un marinētos gurķus sarīvē, visu liek zupā (nekas nav jāapcep pirms pievienošanas).

6

Vāra apmēram piecas minūtes, tad pievieno smalki –apmēram zirņa lielumā – sagrieztus kartupeļus.

7

Kad zupa uzvārās, pievieno nedaudz sāli un piparus, samazina karstumu līdz zemam un vāra (zem vāka) apmēram 15 minūtes, kamēr kartupeļi pavisam mīksti.

8

Palielina karstumu uz lielu un lēnām iemaisa zupā kausēto sieru. Pagaida, kamēr zupa uzmet burbuļus un nogriež karstumu.

9

Atstāj zupu nedaudz "saķerties".

Pirms pasniegšanas var pievienot kapātus zaļumus. Pasniedz ar sausmaizītēm vai tostermaizēm ar desu.

Pievienojot sāli atceries, ka kausētais siers arī ir sālīts, tāpēc zupā sāli liec minimāli vai neliec vispār.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!