Sastāvdaļas
Pagatavošana
Liek vārīties ūdeni.
Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus un majonēzi (pēc izvēles), kārtīgi samīca un veido maziņas frikadelītes.
Kad ūdens uzvārījies, liek tajā frikadeles un vāra, līdz visas uzpeldējušas.
Nomizo dārzeņus.
Sīpolus smalki sagriež, burkānu un marinētos gurķus sarīvē, visu liek zupā (nekas nav jāapcep pirms pievienošanas).
Vāra apmēram piecas minūtes, tad pievieno smalki –apmēram zirņa lielumā – sagrieztus kartupeļus.
Kad zupa uzvārās, pievieno nedaudz sāli un piparus, samazina karstumu līdz zemam un vāra (zem vāka) apmēram 15 minūtes, kamēr kartupeļi pavisam mīksti.
Palielina karstumu uz lielu un lēnām iemaisa zupā kausēto sieru. Pagaida, kamēr zupa uzmet burbuļus un nogriež karstumu.
Atstāj zupu nedaudz "saķerties".
Pirms pasniegšanas var pievienot kapātus zaļumus. Pasniedz ar sausmaizītēm vai tostermaizēm ar desu.
Pievienojot sāli atceries, ka kausētais siers arī ir sālīts, tāpēc zupā sāli liec minimāli vai neliec vispār.
Lai labi garšo!