Var pagatavot smilšu mīklu, vai arī izmantot veikalā nopērkamo kārtaino mīklu, loksnes kopā izrullējot un pārklājot pāri cepamajai formai.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Smilšu mīklas pagatavošana: mīklas sastāvdaļas (miltus, aukstu sviestu, olu, sāli, ūdeni) sajauc kopā un mīca ar rokām līdz izveidojas mīklas bumbiņa.
To ieliek bļodiņā/ ietin vaska drāniņā un liek ledusskapī uz stundu.
Tikmēr sagatavo pildījumu – visas sastāvdaļas (olas, saldo krējumu, dārzeņus pēc izvēles, gaļu pēc izvēles, piemēram, salami desu vai saceptu vistas gaļu, labi kūstošu sieru, Grieķu jogurtu un pētersīļus) sajauc kopā.
Kad mīkla ir atdzesēta, to izrullē apaļā formā, izklāj cepamformā, ar pirkstiem pielīdzinot maliņas.
Ar dakšiņu sacaurumo cepamformas vidusdaļu un liek apbrūnināties uz 15 minūtēm.
Tālāk mīklas pamatnei pāri lej pildījumu un liek cepties uz 25-30 minūtēm.
Lai labi garšo!