Foto: Publicitātes attēli
"Dārgākais ēdiens ir tas, kuru mēs izmetam ārā. Taču pārdomāta produktu uzglabāšana un izlietošana ir ne tikai ieguvums mūsu maciņam, bet arī veselībai, labsajūtai un planētai! Vienmēr ir vērtīgi uzzināt, kā maksimāli un efektīvi izlietot iegādātos produktus," pārdomās dalās Elizabete Valujeva, iesakot sāļā pīrāga recepti no svētku maltīšu pārpalikumiem. Recepte no Elizabetes pavārgrāmatas "Garšīgs nav sarežģīts" – lai vienmēr rokas stiepiena attālumā būtu idejas, kā viegli un ātri pagatavot maltītes visai ģimenei!

Var pagatavot smilšu mīklu, vai arī izmantot veikalā nopērkamo kārtaino mīklu, loksnes kopā izrullējot un pārklājot pāri cepamajai formai.

50Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

300 gmilti200 gauksts sviests1 gab.ola šķipsnasāls1 ĒKūdens4 gab.olas200 mlsaldais krējums dārzeņi pēc izvēles gaļa pēc izvēles (salami, sacepta vistas gaļa)100 glabi kūstošs siers2 ĒKgrieķu jogurts sakapāti pētersīļi

Sagatavošana

1

Smilšu mīklas pagatavošana: mīklas sastāvdaļas (miltus, aukstu sviestu, olu, sāli, ūdeni) sajauc kopā un mīca ar rokām līdz izveidojas mīklas bumbiņa.

2

To ieliek bļodiņā/ ietin vaska drāniņā un liek ledusskapī uz stundu.

3

Tikmēr sagatavo pildījumu – visas sastāvdaļas (olas, saldo krējumu, dārzeņus pēc izvēles, gaļu pēc izvēles, piemēram, salami desu vai saceptu vistas gaļu, labi kūstošu sieru, Grieķu jogurtu un pētersīļus) sajauc kopā.

4

Kad mīkla ir atdzesēta, to izrullē apaļā formā, izklāj cepamformā, ar pirkstiem pielīdzinot maliņas.

5

Ar dakšiņu sacaurumo cepamformas vidusdaļu un liek apbrūnināties uz 15 minūtēm.

6

Tālāk mīklas pamatnei pāri lej pildījumu un liek cepties uz 25-30 minūtēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!