Foto: DELFI
Pirmkārt, nav rasola, nav svētku. Un, otrkārt, cik cilvēku, tik rasola veidu un viedokļu, kura ir īstā rasola recepte un kuriem produktiem tajā nav vietas. Šogad gatavošanas entuziasti Diāna un Artis izmēģina makaronu rasolu, kas, starp citu, ļoti garšos arī bērniem!

Droši vari marinēta gurķa vai konservētu zirnīšu vietā likt svaigos, tomēr receptes autori izvēlējās pēc iespējas saglabāt tradicionālo salātu garšu, kas arī izdevās.

30Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

zirņi vārīta doktordesa makaroni marinēts gurķis olas majonēze krējums sāls pipari

Sagatavošana

1

Sākumā sālsūdenī novāra mazos makaronus (nevajadzētu izvēlēties lielizmēra makaronus, jo pretējā gadījumā tie salātos būs ļoti jūtami un ņems virsroku). Gatavus tos nokāš, noskalo zem auksta ūdens un ļauj notecēties liekajam šķidrumam.

2

Doktordesu sagriež kubiņos vai salmiņos.

3

Tā kā šī ir slinkā rasola versija, tad veikalā iegādajas jau sagrieztus marinētos gurķīšus.

4

Sasmalcina vārītas olas.

5

Ber visas sastāvdaļas bļodā, neaizmirstot par zaļajiem zirnīšiem.

6

Majonēzi sajauc ar skābo krējumu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

7

Tomēr, ja neesi majonēzes cienītājs, tad veselīgajā versijā izmanto: turku jogurtu, naža galiņu ar sinepēm un pāris pilītes citrona sulas.

8

Mērci pievieno salātiem. Maisa un skatās konsistenci – pēc vajadzības var pieliet arī gurķu marinādi, tā padarīs rasolu mitrāku un nevajadzēs lietot tik daudz majonēzes un krējuma.

Sajaukto rasolu noliek uz pāris stundām savilkties vēsumā.

Lai izdodas rasola slinkā versija!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!