Fоtо: Monta Veisa

Šoreiz piedāvājam gardu salātu recepti, kur galveno lomu "spēlē" konservēts tuncis saulespuķu eļļā. Šis ēdiens iepriecinās arī tos, kas rūpējas par savu figūru. Recepti iesaka Monta Veisa. Lai labi garšo!

15recipe.minutes
8recipe.ingredients
viegli

recipe.ingredients

tuncis saulespuķu eļļā sarkanās pupiņas sīpols tomāts gurķis avokado garšvielas pēc izvēles zaļumi

recipe.preparation

1

Sīpolu nomizo un sagriež pēc iespējas smalkākos kubiņos.

2

Arī tomātu (to var aizvietot ar sarkano papriku), gurķi un avokado sagriež vienāda izmēra kubiņos.

3

Tuncim nolej lieko eļļu un to nedaudz saspaida ar dakšiņu.

4

Bļodā liek visas iepriekš sagatavotās salātu sastāvdaļas, neaizmirstot par sarkanajām pupiņām, un samaisa.

5

Ja vēlies, salātus vari papildināt ar sāli, melnajiem pipariem vai citronpipariem, sinepēm, svaigiem zaļumiem vai citām piedevām.

Neaizmirsti, ka jāizmanto zaļumi salātu dekorēšanai!

Lai labi garšo!

Tunča salāti pildīšanai sviestmaizēs amerikāņu gaumē

Fоtо: Shutterstock

Vārdu salikums "tunča sendvičs" jeb sviestmaize, kurā paslēpti tunča salāti, bieži vien izskan amerikāņu seriālos. Ne velti, jo amerikāņi šo garšu kombināciju ir visai iecienījuši. Lūk, pavisam vienkārši pagatavojami tunča salāti, kurus ēst tāpat, likt starp maizes šķēlītēm vai pildīt, piemēram, uzkodu groziņos.
Recepte šeit!

Bagātīgie un sātīgie tunča salāti diviem

Fоtо: DELFI

Svaigi un vienlaikus ļoti sātīgi salāti, kuru pagatavošana prasīs ļoti īsu laiku. Ideāls brokastu ēdiens, kad priekšā gara un notikumiem bagāta diena. Olas un tuncis dos sāta sajūtu, bet salāti ar tomātiem un gurķiem parūpēsies par svaigumu.
Recepte šeit!

Fiksie tunča salāti ar olām, dillēm un sīpoliem

Fоtо: Cook.me

Šos 10 minūtēs pagatavojamos tunča un olu salātus var pasniegt uz svaigām, kraukšķīgām salātlapām vai var arī ziest uz maizes šķēlēm. Laba ideja, kā izmantot pēc Lieldienām pāri palikušās olas. Recepti piedāvā kulinārijas portāls "Cook.me".
Recepte šeit!

Tunča salāti ar kartupeļiem un paipalu olām


Tunča salāti ir ātri pagatavojams un variācijām bagāts ēdiens, ko varam celt galdā kā brīvdienu brokastīs, tā svētkos. Šoreiz piedāvājam recepti no "H20 Banketu" šefpavāra Arta Upnera krājumiem. Noteikti neaizmirstiet pievienot īpašo sastāvdaļu – saišķīti kinzas, kas kalpos par būtisku akcentu salātu kopējā garšu buķetē. Šefpavārs arī iesaka salātus dekorēt ar iepriekš cepeškrāsnī nedaudz apceptiem ķirštomātiņiem.
Recepte šeit!

Kārtainie tunča salāti ar sieru

Fоtо: Shutterstock


Ja rasolu pagatavot nepietiek laika, lieliska alternatīva ir kārtainie tunča salāti.
Recepte šeit!

Tunča salāti ar makaroniem un dārzeņiem

Fоtо: Privātais arhīvs


"Kā visiem labi zināms, slinkums ir vislabākais progresa virzītājs. Jautāsiet, kāds tunča salātiem sakars ar progresu? Mans vīrs neēda tunci (līdz šo salātu pagaršošanai!), bet pēc šīs receptes gatavoto ēdienu apēda divas papildporcijas un pieprasīja to pašu arī nākamajā dienā. Un tad arī nākamajās brīvdienās. Un tagad piesakos konkursam!" raksta Liene, kura piedalās makaronu salātu recepšu konkursā.
Recepte šeit!

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !