Foto: DELFI
Aukstās ziemas dienās nav labāka ēdiena par karstu zupu, īpaši, ja zupa rada sildošu sajūtu, pateicoties tai pievienotajām garšvielām. Turklāt pagatavot šo zupu ir ļoti vienkārši un ātri.
35Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 mlKokosriekstu piens1 gab.Burkāni1 gab.Paprika2 TKKarijs Kajēnas pipari Sojas mērce1.2 lŪdens1 gab.Sīpoli400 gKonservētas pupiņas165 gKonservēta kukurūza100 gRīsu nūdeles3 ĒKEļļa

Sagatavošana

1

Sagriež sīpolus, burkānus un papriku.

2

Katliņā ielej eļļu, sāk karsēt, eļļā ieber sīpolus un divas tējkarotes (ar kaudzi) karija pulvera, samaisa.

3

Pievieno šļuku sojas mērces, apmaisa un turpina cept.

4

Pievieno burkānus un papriku, apmaisa un apcep vēl kādas 5 minūtes.

5

Pievieno ūdenī. Šajā gadījumā tika izmantoti apmēram 1,2–1,5 litri verdoša ūdens, kas iepriekš uzkarsēts tējkannā.

6

Pēc kādām 5 minūtēm pievieno kukurūzu un pupiņas (konservētās pupiņas iepriekš noskalo ar aukstu ūdeni, lai atbrīvotos no bundžā esošā šķidruma).

7

Kad burkāni jau šķiet gandrīz mīksti, pievieno nūdeles. Tās ieteicams salauzt sev pieņemamos gabaliņos – tā, lai zupu ir ērti ēst. Vāra vēl 6 minūtes.

8

Kamēr vārās nūdeles, pagaršo zupas buljonu un pēc vajadzības pievieno vēl kariju, sāli un kajēnas piparus. Jāpatur prātā, ka zupai vēl tiks pievienots kokosriekstu piens, kas to padarīs maigāku.

9

Pievieno kokosriekstu pienu un uzkarsē, līdz zupa sāk vārīties.

Lai labi garšo!

Karijs ar brokoļiem un kartupeļiem

Sildošs un sātīgs ēdiens var būt bez kripatiņas gaļas! Vegānisku karija recepti iesaka pavāre, uztura speciāliste Jevgēnija Jansone un "Elvi".

Lasīt vairāk

Ātrais vistas karijs ar turku jogurtu un Indijas riekstiem

Ja gribas vistas kariju, bet ātri, tad šī recepte ir jums! Turklāt ar turku jogurtu un Indijas riekstiem tas būs krēmīgs un veselīgi sātīgs. Kariju var pasniegt arī ar basmati rīsiem vai olu nūdelēm. Šoreiz gatavosim ar kuskusu. Kuskusa pagatavošana aizņems vien 5 minūtes.

Lasīt vairāk

Vienkāršais ziedkāpostu un saldā kartupeļa karijs

Foto: DELFI

Pietiekami sātīgs, dārzeņiem bagātīgs, krēmīgs un mazliet ass – tāds ir šis veģetārais vienkāršais karijs. Ļauj saldā kartupeļa gabaliņiem nedaudz sadalīties, sutinot dārzeņus kokosriekstu pienā, lai karijs būtu tumīgs un patīkamas konsistences. Izcili garšos baudīts tāpat vai likts blakus šķīvī novārītiem rīsiem, bulguram vai kvinojai.

Lasīt vairāk

Recepte no grāmatas: sildošais un sātīgais 'Alises karijs'

Foto: DELFI

Sildošs un sātīgs, Indijā dzimis, bet tik ļoti piemērots Latvijas ziemām, kad gribas sasildīties un sajusties komfortā, ar nelielu laimes piesitienu. Patiesībā karijs tāds indiešu stūķis vien ir, gluži kā latviešu brālēns, arī tas ar sevišķu daili neizceļas, bet visu nosaka garša!

Lasīt vairāk

Ķirbja karijs

Brīdī, kad no dārziem un veikalu plauktiem uz virtuvēm sāk velties omulīgi apaļie ķirbji, katra pavāra svēts pienākums ir pagatavot vismaz vienu ķirbju ēdienu! Tā nu pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar "Elvi" piedāvā ķirbja karija, kas noteikti jāpagatavo šoruden. Un, kas aktuāli daudziem, – šī ir absolūti vegāna maltīte!

Lasīt vairāk

Kraukšķīgā karija vistiņa

Foto: 3 Muskatrieksti

Ēdienu un recepšu bloga "3 Muskatrieksti" autores par šo recepti saka tā: "Šī ir ļoti vienkārša un ātri pagatavojama recepte. Tā mūsu virtuvēs bieži top darba dienu vakaros, kad pēc garas darba dienas ir pārņēmis izsalkums un negribas tērēt daudz laika vakariņu gatavošanai. Šī vistiņa ir bagāta ar garšu un tai ir superkraukšķīga un garda ādiņa."

Lasīt vairāk

Lasis kokosa mērcē

Foto: Publicitātes foto

Sulīga kokosa piena mērce ar laima sulas skābumiņu, zivs mērces sāļumu un eksotisko karija garšvielu – jauna laša garša.

Lasīt vairāk

Ziedkāpostu un turku zirņu krēmzupa

Janvāris visā pasaulē ir veģetārā uztura popularizēšanas mēnesis. Aizvien vairāk cilvēku veikalu plauktos meklē veģetāros ēdienus un izvēlas izaicināt sevi, periodiski atsakoties no gaļas ēdieniem, novērojuši veikalu tīkla "Elvi" speciālisti. Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone iesaka lielisku, sildošu un sātīgu veģetāru zupu, kas īpaši labi garšos tieši aukstajā ziemas periodā un lieliski papildinās ēdienkarti arī tiem, kas labprāt ēd gaļu.

Lasīt vairāk

Rīsi ar dārzeņiem eksotiskā zaļā karija mērcē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Izmēģini klasiskos rīsus eksotiskā ampluā, un zaļais karijs ēdienu papildinās ar Āzijas aromātu. Ēdiens ir spilgts un niansēts. Tuvinieki, kuriem pasniegsi to, novērtēs piedāvātās garšas krāsaino buķeti.

Lasīt vairāk

Pikanti kāpostu-burkānu plācenīši

Foto: DELFI

Kad mājās nu tiešām nekā nav, jāpārbauda ledusskapja dzīles, ja aizķēries gabaliņš kāpostgalvas un kāds burkāns, pārsteidzošu maltīti var sarūpēt desmit minūšu laikā. Piņķerīgāko darba daļu vislabāk uzticēt virtuves kombainam, kas sastāvdaļas samals vienādos gabaliņos desmitreiz ātrāk nekā tu ar rīvi rokās.

Lasīt vairāk

Sildošais ziemas plovs

Foto: Ieva Berga

Šis ir garšām un smaržām bagāts un ļoti sildošs ēdiens. Jo vairāk garšvielu, jo plovs būs sildošāks un piedos dzīvei mazliet asumiņa. Recepti iesaka Ieva Berga.

Lasīt vairāk

Vistas gaļas un ķirbja karijs

Foto: Publicitātes foto

Indijas garšu iedvesmots, vistas gaļas un ķirbju karijs – lieliska ideja ātrām vakariņām. Kokospiena krēmīgums piešķirs lielisku tekstūru un maigi saldenu garšu. Pateicoties saskaņotajām garšvielām, šis ēdiens būs ar meistarīgu asumiņu un mazliet jūtamu citrona noti.

Lasīt vairāk

Āzijas garša – karijs ar vistu un dārzeņiem

Foto: Evelīna Luīze Lapiņa

Nav šaubu, ka internetā var atrast daudz un dažādas receptes. Katra gaumei savu! Arī mēs "Instagram" dzīlēs, konkrētāk Evelīnas Luīzes Lapiņas kontā, atradām Āzijas karija sautējuma recepti un izmēģinājām. Novērtē, kā tas "Tasty" izdevās un izmēģini arī pats!

Lasīt vairāk

Siltie terijaki vistas salāti

Foto: Ieva Berga

Karstie vistas salāti kā restorānā – ekstra, ko iespējams pagatavot pašam. Veselīgi, garšīgi, skaisti, sātīgi – ko vēl vairāk var vēlēties? Salātus pagatavojusi un recepti iesaka Ieva Berga.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!