Foto: DELFI

Virtuālā pavārgrāmata "Tasty.lv" dažkārt izmēģina arī gan latviešu, gan ārzemju gardēžu ieteiktās receptes. Šoreiz izmēģinājām tiktokeres @madara..martini maltās gaļas recepti ar dārzeņiem, kuras lielākais pluss ir tāds, ka to iespējams iemānīt bērniem, kas gluži vienkārši nedraudzējas ar dārzeņiem. Un, ja uz ierasto maltās gaļas mērci lūkojas ar gariem zobiem, tad šī recepte pavisam noteikti ir zelta vērtē. Un piedevas, protams, ka pēc sirds patikas – kartupeļi, makaroni, griķi, rīsi vai bulgurs. Zemāk atradīsi "Tasty.lv" novērtējumu! Lai labi garšo!

40Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 gcāļa gaļas maltā gaļa1 gab.paprika2 gab.tomāti250 mlsaldais krējums2 gab.ķiploka daiviņas1 gab.sīpols1 gab.burkāns sāls persilāde pipari asā paprika

Sagatavošana

1

Uz pannas apcep cāļa gaļas malto gaļu eļļā ar piciņu sviesta. Tai pievieno persilādes garšvielu.

2

Sagatavo dārzeņus mērcei: papriku, ķiploku, sīpolu un tomātus sagriež mazākos gabalos (bet ne sīki sakapā), kā arī sarīvē burkānu (var burkānu griezt arī mazās ripiņās).

3

Kad gaļa apcepusies, to ieber kādā citā traukā.

4

Tajā pašā pannā apcep visus dārzeņus, pievieno sāli, piparus un pikanto paprikas pulveri (ja mērci gatavo bērnam, tad, protams, iztiksim bez asumiņa).

5

Dārzeņiem ļauj nedaudz pasautēties, pēc tam tos sablendē (nekas, ja daži no dārzeņiem nesablendējas pilnībā!).

6

Pa to laiku liek vārīties izvēlētās piedevas. Mūsu gadījumā – griķus.

7

Sablendētajam pannas saturam lej klāt saldo krējumu, pievieno iepriekš apcepto malto gaļu, visu kārtīgi samaisa un nedaudz pasautē, līdz mērce uzmet pirmo burbuli.

Ja mērci vēlies pilnīgi viendabīgā konsistencē, var arī gaļu nedaudz sablendēt.

Madaras ieteikto recepti izvērtēja "Tasty.lv" trīs cilvēku komanda: vīriešu kārtas pārstāvis to novērtēja ar 10 atzīmi (jo viņam tāpat kā lielajai daļai bērnu – īsti pie sirds neiet dārzeņi), gatavotāja to novērtēja ar astotnieku, savukārt vecāka gada gājuma cilvēks ar 5, aizbildinoties: "Cilvēkam ir viss jākošļā un jātrenē sejas muskuļi! Tas nav priekš manis!"

Foto: DELFI

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!