Viens no šķēršļiem, kas kavē biežāk izvēlēties augu izcelsmes pārtikas produktus, ir ēdiena pagatavošanas sarežģītība. Tomēr "Ikea" Ēdināšanas nodaļas vadītājs norāda, ka pieejami uzturvielām bagāti saldēti augu izcelsmes pārtikas produkti, kas var būt lielisks palīgs un vienkāršot ēdiena gatavošanu ikdienā. Piemēram, augu bumbiņas.
"Lielas pārmaiņas sākas ar maziem soļiem vai, šajā gadījumā, ar maziem kumosiem, un mēs uzskatām, ka pārtikai jābūt labai visos aspektos – gan cilvēkiem, gan planētai. Un, lai spertu soli pretī veselīgākam dzīvesveidam, nav nepieciešamas lielas pārmaiņas. Piemēram, alternatīva tradicionālajām gaļas bumbiņām var būt augu bumbiņas, kas garšo kā gaļa un ko var izmantot zupās, sautējumos, makaronu ēdienos un visos citos ēdienos, kuros mēs izmantojam tradicionālās gaļas bumbiņas," saka Oļegs Soročins.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 225 grādiem.
Sajauc kopā visas tomātu mērces sastāvdaļas. Ļauj tai nostāvēties istabas temperatūrā, līdz tiek pagatavotas augu bumbiņas.
Apcep augu bumbiņas uz pannas ar nelielu daudzumu eļļas, līdz tās iegūst brūnu krāsu. Pārlej gatavās augu bumbiņas ar tomātu mērci un 10 minūtes vāri uz lēnas uguns. Ja nepieciešams, atšķaidi ar ūdeni.
Kad cepeškrāsnī ir sasniegta vajadzīgā temperatūra, ievieto kartupeļus cepeškrāsns traukā, aplej tos ar olīveļļu, pievieno sāli un samaisi. Cep 25 minūtes vai līdz kartupeļi ir mīksti un tiem ir zeltaini kraukšķīga ārpuse.
Kamēr kartupeļi cepas, sāc gatavot tzatziki – rupji sarīvē gurķi. Izspied no tā šķidrumu. Sajauc gurķi, jogurtu, ķiploku un sāli kopā un pārlej ar olīveļļu.
Kad viss gatavs, pasniedz augu bumbiņas ar ceptiem kartupeļiem, tzatziki un zaļajiem salātiem.
Lai izdodas!