Foto: Privātais arhīvs
Ja mājās ir jebkāds "air fryrer" jeb, kā valodnieki norādījuši – gaisa cepamkatls, tad biezpiena plācenīši sanāks tādi paši kā "Facebook" grupas "Latvieši UK Gatavo" aktīvistei Jay Lena Dimante. "Pat Biezpiena dievs nav jāpiesauc. Un tiem, kas miltus neēd – miltu tur tikpat kā nav! Tik vien kā apviļāts, jo apkaisa galdu!" piesaka Jay Lena, mudinot doties uz veikalu un iegādāties pašu treknāko biezpienu, vēlams – sausu.

Bet nu – pie darba! Gaisa cepamkatlam ir viens liels trekns pluss – nekur nekas nešļakstās cepot, nav jāmūk no eļļas sprakšķiem un plīts tīra, jo netiek izmantota!

30Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
450 gtrekns, sauss biezpiens2 gab.olu dzeltenumi50 gcukurs1 šķipsnasāls pēc garšasvaniļa30 gciete50 gmanna milti apviļāšanai

Pagatavošana

1

Biezpienu liek bļodā, pievieno 2 olu dzeltenumus.

2

Pievieno mannu, cieti un cukuru, arī vaniļa vēlama un šķipsniņa sāls. Visu samīca.

3

Gatavo plāceņus, apviļā nedaudz miltos un cep 10 minūtes 150 grādos un 10 minūtes 165 grādos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!