Iedomājieties pazemīgo jauno kartupeli: mazu, tomēr varenu un slavenu. Dilles, pētersīļi un lociņi – Latvijas garšaugu svētā trīsvienība – apvienojas garšu simfonijā ar redīsiem, gurķiem, kūpinājumu, vārītām olām, kas piešķirs šim salātu ansamblim kraukšķīgumu un krāsas.
Šie salāti, kas papildināti ar fetas sieru, nav tikai ēdiens, tā ir pavasara atnākšana! Tver dakšiņu un nirsim šajā pavasara gavilēšanas bļodā kopā.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Novāra kartupeļus kopā ar mizu – apmēram 15 minūtes, līdz tie kļūst mīksti. Tad nokāš un ļauj tiem atdzist.
Novāra arī olas – apmēram 12 minūtes. Tad nokāš ūdeni un liek novārītās olas ledus ūdenī.
Kad viss atdzisis, noloba olas un sagriež tās mazākos gabaliņos. Sagriež arī gurķus, redīsus un liek šīs trīs sastāvdaļas vienā traukā.
Sagriež mazos kubiciņos kūpinājumu un pārgriež uz pusēm novārītos kartupeļus.
Sacep kūpinājumu pannā, līdz tas kļūst zeltaini brūns, un atliek malā atdzist.
Kūpinājuma taukus neizlejot, liek pannā kartupelīšus (ar plakano pusi uz leju) un cep, līdz tie iegūst zeltainu maliņu. Beigās piegriež klāt garšaugus (dilles, lociņus un pētersīļus) un pievieno tos kartupeļiem, cep 4–5 minūtes uz mazas uguns. Noņem kartupeļus un ļauj tiem atdzist.
Pievieno visu iepriekš sagrieztajiem dārzeņiem un cieti vārītajām olām. Pārlej olīveļļu un ābolu etiķi, pieber sāli un piparus pēc garšas. Viegli apmaisa.
Pirms pasniegšanas saberž fetas sieru un pārber salātiem, piegriež ķiršu tomātiņus dekoram.
Ja vēlas, salātiem vēl var pievienot balzamiko krēmu.
Lai labi garšo!