Jeļena Dimante ir viena no Lielbritānijas diasporas gatavošanas entuziastu "Latvieši UK gatavo" gariņiem. Viņa ne vien izglīto pārējos tiešsaistes meistarklasēs, bet uztur arī grupā kārtību. Piemērots cilvēks, ar kuru parunāt par un ap virtuves lietām, jo Jeļenai gatavošana ir sirdslieta.
"Tasty.lv" virtuves sarunas ar Jeļenu vari izlasīt šeit. Bet nu ķeramies pie gatavošanas!
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ūdens peldē izkausē un sajauc cukuru, sviestu un medu.
Sakuļ olas ar sodu.
Ielej olas medū, ātri visu samaisot ar putojamo slotiņu.
Pievieno izsijātus miltus un kakao. Mīkla būs bieza, bet ne blīva. Pielīp pie rokām, tāpēc jāatstāj uz pusstundu, lai viss savelkas.
Mīklu sadala 8 daļās. Rullē 20 cm diametra apļus un cep 5 minūtes 180 grādos.
Lai pagatavotu krēmu, mikserī ar lielu ātrumu puto krējumu un vaniļas cukuru 3-4 minūtes. Pievieno pūdercukuru, sakuļ. Pievieno citronu sulu.
Ķeras pie kūkas kārtošanas: liek vienu ripu, pārsmērē ar krēmu, pāri liek nākamo ripu, ko pārsmērē ar krēmu un ievārījumu, turpina kārtot, līdz visas ripas izmantotas.
Dekorē, kā sirds vēlas, var apsmērēt ar krējuma un cukura maisījumu vai pārliet ar izkausētu šokolādi.