Šķiedrvielas ir augu valsts pārtikas produktu daļas, ko zarnu trakts nespēj pilnībā sadalīt. Galvenie šķiedrvielu avoti ir dārzeņi, augļi un ogas ar miziņu, sēklas, rieksti, pākšaugi un pilngraudu produkti, piemēram, maize.
"Lietojot uzturā pilngraudu un sēklu maizes, cilvēkiem ir iespēja ne tikai nodrošināt nepieciešamo šķiedrvielu daudzumu, bet arī uzņemt daudz citu dzīvībai svarīgu uzturvielu – minerālus, vitamīnus, aminoskābes utt.," stāsta "Fazer Latvija" produktu attīstības vadītāja Arlita Ābrante.
10Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 gab.pilngraudu maizes šķēle3 TKsarkanais pesto1 TKgrieķu jogurts3 TKkazas siers gurķa šķēles šķipsnagrauzdētas ķirbju sēklas dīgsti pēc izvēles
Pagatavošana
1
Apgrauzdē maizes šķēli un uzsmērē sarkano pesto.
2
Pievieno sasmalcinātu kazas sieru un gurķu strēmelītes vai šķēles.
3
Apkaisi ar ķirbju sēklām un pa virsu kārto dīgstus.
Lai gardas brokastis!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit