Viktorija Kožemjakina
Jāņu galdā, protams, goda vieta tradicionāli jāierāda alum un sieram, tomēr veikalu tīkla "Elvi" pārdošanas dati gadu no gada apstiprina – modernie līgotāji saulgriežus svin arī ar šašliku, uzkodām un kūkām. Lai Jāņu nakts jaunām garšu baudām bagātāka, "Elvi" kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni šogad aicina pagatavot vieglo vistas filejas šašliku, kas jāmarinē vien nepilnu stundu.
80Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 gab.vistas filejas1 gab.paprika1 gab.cukīni MARINĀDEI200 ggrieķu jogurts3 gab.saspiestas ķiploka daiviņas1 ĒKsinepes1 ĒKsojas mērce sula no puscitrona vai laima pēc garšassāls, pipari0.5 TKkarija pulveris vai kurkuma1 šķipsnakūpināta paprika (var nepievienot)

Pagatavošana

1

Sajauc visas marinādes sastāvdaļas.

2

Vistas fileju sagriež palielos gabalos (3x3 cm) un liek marinādē.

3

Papriku sagriež līdzīga izmēra gabalos, cukīni - aptuveni 1 cm biezās pusripiņās.

4

Pievieno marinādei dārzeņus un vistu, visu sajauc, uzliek traukam vāku un atstāj uz 30-60 min istabas temperatūrā, lai iemarinējas.

5

Gaļu pamīšus ar dārzeņiem uzdur uz iesmiem.

6

Cep šašliku uz oglēm, līdz gaļa ir gatava, ik pa laikam iesmus apgriežot.

7

Šo šašliku var pagatavot arī cepeškrāsnī. Tādā gadījumā iesmiņus ar šašliku liek uz dziļāka trauka maliņām, lai šķidrums gatavošanas laikā notek traukā. Cep 180 grādos aptuveni 25 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!