40Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
1 gab.ola6 ĒKolīveļļa3 gab.saspiestas ķiploka daiviņas240 gkviešu milti1.5 TKcepamais pulveris1 TKdzeramā soda300 mlpaniņas0.5 TKsāls0.5 TKsvaigi malti melnie pipari200 grīvēts Jāņu siers2 ĒKsakapātas dilles vai pētersīļi
Pagatavošana
1
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu karstumam.
2
Uz pannas divās ēdamkarotēs eļļas nedaudz apcep ķiplokus.
3
Sajauc olu ar aptuveni 4 ēdamkarotēm eļļas.
4
Pievieno olām paniņas, miltus, cepamo pulveri, sāli un piparus.
5
Visu apmaisi līdz viendabīgai mīklai, bet nesakul.
6
Pievieno masai sieru, daļai mīklas pievieno dilles vai pētersīļus, atkal viegli sajauc. (Šai mīklai ir vēlams, lai ir kunkuļi!)
7
Lej mīklu pa cepamformām, apsmērē kēksiņu virsu ar ķiploku eļļu un cep cepeškrāsnī 13-16 minūtes, gatavību pārbaudot ar kociņu.
BrokastisVakariņasĀtri pagatavojami ēdieniCepeškrāsnsPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasCepamais pulverisKviešu miltiMelnie pipariOlasOlīveļļaSiersMafiniPīrāgi un smalkmaizītesviegliIkdienas maltīteiPaniņasDzeramā sodasals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit