Viktorija Kožemjakina
Ja ledusskapja stūrī pēc gada īsākās nakts skumji kalst jāņabērnu sanestie siera kalni, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone un "Elvi" aicina - liec tos lietā un pagatavo Jāņu siera kēksiņus jeb mafinus.
40Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 gab.ola6 ĒKolīveļļa3 gab.saspiestas ķiploka daiviņas240 gkviešu milti1.5 TKcepamais pulveris1 TKdzeramā soda300 mlpaniņas0.5 TKsāls0.5 TKsvaigi malti melnie pipari200 grīvēts Jāņu siers2 ĒKsakapātas dilles vai pētersīļi

Pagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu karstumam.

2

Uz pannas divās ēdamkarotēs eļļas nedaudz apcep ķiplokus.

3

Sajauc olu ar aptuveni 4 ēdamkarotēm eļļas.

4

Pievieno olām paniņas, miltus, cepamo pulveri, sāli un piparus.

5

Visu apmaisi līdz viendabīgai mīklai, bet nesakul.

6

Pievieno masai sieru, daļai mīklas pievieno dilles vai pētersīļus, atkal viegli sajauc. (Šai mīklai ir vēlams, lai ir kunkuļi!)

7

Lej mīklu pa cepamformām, apsmērē kēksiņu virsu ar ķiploku eļļu un cep cepeškrāsnī 13-16 minūtes, gatavību pārbaudot ar kociņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!