Foto: Privātais ahīvs

Aukstā zupa ir ikdiena latviešu saimniecībās karstajos vasaras mēnešos. Bet kā ir ar Dienvideiropiešiem? Arī viņi karstumu cenšās remdēt ar savu variantu gaspačo, Spānijas iemīļotā aukstā zupa. Šis spilgti krāsainais ēdiens, Andalūzijas virtuves dārgakmens, apvieno nogatavojušos tomātus, kraukšķīgos gurķus, zaļo papriku un aromātisku garšaugu maisījumu, kas visi smalki sablenderēts un atdzesēts.

Gaspačo piedāvā ne tikai garšas sprādzienu, bet arī patīkamu atvieglojumu no vasaras karstuma. Radusies Spānijas dienvidos, kur saule bagātīgi lutina augsni, šī zupa ir ceļojusi tālu un plaši, iekarojot ēdienmīļu sirdis (kura fans pat ir Runcis Zābakos), kas meklē svaigumu un vienkāršību savos ēdienos. Ideāli piemērota vieglām pusdienām vai kā apetīti rosinošs priekšēdiens, gaspačo atnes uz jūsu galda gabaliņu saulainās Spānijas vasaras.

Recepti iesaka Rihards Janmers (instagramā un tiktokā atrodams šādi: "@riharudo.bento").

20Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgtomāti2 gab.mazie gurķi1 gab.zaļā paprika0.5 gab.sarkanā sīpola1 gab.lielāka ķiploku daiviņa3 ĒKolīveļļa2 ĒKsarkanvīna etiķa0.5 TKkumīna2 gab.šķēles baltmaize (bez garozas) pēc garšassāls pēc garšaspipari

Pagatavošana

1

Tomātus var lietot gan ar miziņām, gan bez. Ja atstāj mizu, tad sagriež mazākos gabalos un izgriež serdi. Ja nu tomēr vēlās miziņas noņemt, tad tomātiem iegriež X un tos aplaucē, lai varētu noņemt miziņu. Kad tie atdziest, izgriež serdi un sakapā mazākos gabalos.

2

Sagriež mazākos gabalos arī zaļo papriku, gurķus, sīpolu un ķiploku.

3

Saliek visas sastāvdaļas blenderī un visu blenderē apmēram 1 minūti vai ilgāk, atkarībā no vēlamās konsistences.

4

Pieliek nepieciešamās garšvielas pēc garšas.

5

Ieliek sablenderēto zupu ledusskapī uz 3-4 stundām.

6

Pasniedz aukstu, bet var papildināt ar garšaugiem un paštaisītiem maizes krutoniem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!