Foto: Privātais ahīvs

Vasara pašā plaukumā un jaunā dārzeņu raža uzglūn ik uz soļa, kārdinoši gozējoties gan pašu dārza dobēs, gan veikalu plauktos, gan tirgus stendos. Tagad ir īstais laiks dārzeņu notiesāšanai, izmantojot gan zināmās un pārbaudītās receptes, gan izmēģinot ko pavisam jaunu. Šīs zupas pagatavošainai nav nepieciešamas izcilas pavāra iemaņas, tā ir ātri un viegli vārāma, garda, veselīga un īsteni vasarīga.

50Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

250 gsīpoli150 gburkāni130 gseleriju kāti2 gab.cukīni(mazi un stingri)500 gkartupeļi80 gsviests1.5 ldārzeņu buljons pēc garšassāls pēc garšaspipari pētersīļi parmezāns

Pagatavošana

1

Sīpolus nomizo, sagriež plānos gredzenos vai pusgredzenos.

2

Burkānus nomizo un sagriež ripiņās.

3

Selerijas sagriež šķēlītēs.

4

Cukīni sagriež apmēram 0,5 cm biezās ripiņās.

5

Kartupeļus nomizo, sagriež pabiezos salmiņos.

6

Katlā izkausē sviestu un pievieno tam dārzeņus, rūpīgi apmaisa, lai sviests "apvelk" visus dārzeņus.

7

Uz lielas uguns, visu laiku maisot, pasutina 5 minūtes. Tad pievieno dārzeņu buljonu, pagaida kamēr tas sāk vārīties, samazina karstumu un vāra apmēram 30 minūtes.

8

Īsi pirms vārīšanas beigām zupai pievieno sāli un piparus.

9

Lej šķīvjos, katru porciju apkaisa ar sakapātiem pētersīļiem un rīvētu vai plēksnēs sagrieztu parmezānu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!