Tāpat šādi pagatavotas gaļas bumbiņas ir labs veids, kā izmantot no vakardienas maltītes pāri palikušos griķus un dārzeņu grozā skumstošo apvītušo ziedkāposta pusīti.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Malto gaļu( istabas temperatūras) sajauc ar atdzesētiem griķiem.
Pievieno sīki sasmalcinātu ziedkāpostu (smalcināšanai labāk izmantot blenderi, ziedkāpostam ir jābūt graudainam, bet ne putrā), olu, majonēzi, sinepes, muskatriekstu, sāli, piparus. Ja patīk, var pievienot arī citas garšvielas, kuras parasti pievienojat kotletēm. Visu rūpīgi samaisa, mīcot malto gaļu tik ilgi, līdz izveidojusies viendabīga masa.
No iegūtās masas veido apmēram olas lieluma bumbiņas un kārto tās cepamtraukā. Pārlej ar tomātu mērci tā, lai katra bumbiņa būtu ar mērces "cepurīti".
Liek cepties līdz 190 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Gatavošanas laiks ir apmēram 40 minūtes. Ja vēlas, tad 10 minūtes pirms cepšanas beigām bumbiņas apkaisa ar rīvētu sieru. Pasniedz ar skābu krējumu.