Foto: DELFI
Šis ir vienkāršs veids, kā pagatavot malto gaļu, piemērots laika taupītājiem, kā arī iesācējiem un tiem, kuri ar kulināriju ir uz Jūs. Šādi pagatavotas bumbas izdodas sulīgas un sātīgas, to pagatavošanai nav nepieciešami milti vai maize, tās var baudīt gan kā atsevišķu ēdienu, gan kopā ar piedevām, kādas nu kuram garšo. Ideālā veidā – kopā ar jebkādiem dārzeņu salātiem.

Tāpat šādi pagatavotas gaļas bumbiņas ir labs veids, kā izmantot no vakardienas maltītes pāri palikušos griķus un dārzeņu grozā skumstošo apvītušo ziedkāposta pusīti.

40Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
800 gjaukta maltā gaļa400 gvārīti griķi400 gziedkāposts1 gab.liela ola2 ĒKmajonēze1 TKsinepes1 šķipsnarīvēts muskatrieksts pēc garšassāls, pipari400 gtomātu mērce pēc garšasrīvēts siers

Pagatavošana

1

Malto gaļu( istabas temperatūras) sajauc ar atdzesētiem griķiem.

2

Pievieno sīki sasmalcinātu ziedkāpostu (smalcināšanai labāk izmantot blenderi, ziedkāpostam ir jābūt graudainam, bet ne putrā), olu, majonēzi, sinepes, muskatriekstu, sāli, piparus. Ja patīk, var pievienot arī citas garšvielas, kuras parasti pievienojat kotletēm. Visu rūpīgi samaisa, mīcot malto gaļu tik ilgi, līdz izveidojusies viendabīga masa.

3

No iegūtās masas veido apmēram olas lieluma bumbiņas un kārto tās cepamtraukā. Pārlej ar tomātu mērci tā, lai katra bumbiņa būtu ar mērces "cepurīti".

4

Liek cepties līdz 190 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Gatavošanas laiks ir apmēram 40 minūtes. Ja vēlas, tad 10 minūtes pirms cepšanas beigām bumbiņas apkaisa ar rīvētu sieru. Pasniedz ar skābu krējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!