Foto: DELFI
Mazliet aziātiski, bet ne pārāk pikanti pagatavota tītara fileja būs veiksmīga izvēle tiem, kuri vēlas kādu ne pārāk treknu, veselīgu un garšīgu gaļas maltīti. Tītara filejā ir maz tauku un kaloriju, tā ir vērtīgs olbaltumvielu avots un piemērota arī alerģiskiem cilvēkiem.
60Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 gab.tītara fileja1 gab.sīpols2 gab.apelsīns2 ĒKsojas mērce1 ĒKsinepes1 ĒKmedus1 TKkartupeļu ciete eļļa cepšanai pēc garšassāls, pipari

Sagatavošana

1

Filejas ierīvē ar sāli un pipariem, liek cepamtraukā.

2

No apelsīniem izspiež sulu.

3

Sīpolu nomizo un sagriež plānās šķēlītēs. Pannā sakarsē eļļu un cep sīpolus, kamēr tie zeltaini.

4

Pievieno apelsīnu sulu, sojas mērci, sinepes, medu un vidējā karstumā cep apmēram 5 minūtes. Tad pievieno ar pāris karotēm auksta ūdens sajauktu kartupeļu cieti, žigli apmaisa, ņem nost no uguns.

5

Ar pagatavoto mērci pārlej vistas fileju un cept cepeškrāsnī 180 grādos, ventilatora režīmā.

6

Cepšanas ilgums atkarīgs no filejas lieluma. Mazām filejām būs nepieciešams 20 minūtes, lielākām - 30 minūtes.

7

Ja vēlas fileju apbrūnināt, tad apmēram cepšanas vidū filejas izņem no cepeškrāsns, sagriež pabiezās šķēlēs un atlikušo laiku cep grila režīmā.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!