Foto: DELFI
Zaļā paprika parasti nav tā populārākā saldo piparu vidū, jo tai mēdz būt nedaudz rūgtena piegarša. Tomēr ir receptes, kurās šī piegarša ne tikai netraucē, bet padara ēdienu gardāku, piedod tam papildu garšas niansi. Piemēram, šis liellopa gaļas sautējums vislabāk garšos tad, ja jums būs gadījusies tieši šāda zaļās paprikas pāksts, lai gan būs garšīgi arī bez šīs nelielās garšas odziņas. Recepte nav pārlieku sarežģīta, šādi pagatavota liellopa gaļa ir piemērota pasniegšanai ar dažādām piedevām – gan rīsiem, gan griķiem, gan kartupeļiem, gan makaroniem.
60Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
800 gliellopa gaļa4 gab.vidēji lieli sīpoli2 gab.liela zaļā paprika3 ĒKtomātu pasta5 ĒKsaldais krējums0.5 lbuljons1 TKtimiāns1 TKProvansas garšvielas vai rozmarīns2 ĒKsaldās paprikas pulveris pēc garšasčili pipari pēc garšasVusteras mērce pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Liellopa gaļu sagriež nelielos gabaliņos. Pannu sakarsē un uz lielas uguns apcep gaļu. Liek katlā, kurā vārīs sautējumu.

2

Sīpolus nomizo un sagriež gredzenos vai pusgredzenos, uz lielas uguns apcep tajā pašā pannā, pasutina uz mazākas uguns minūtes piecas, pieliek tomātu pastu, kārtīgi samaisa, pievieno gaļai.

3

Papriku nomazgā, attīra no sēklām un sagriež salmiņos, apmēram 3 minūtes cep tajā pašā pannā, beigās paprikai pievieno timiānu, Provansas garšvielas (arī rozmarīnu) un sāli, īsu brīdi pacep (lai garša atraisās), pievieno gaļai un sīpoliem.

4

Gaļai, sīpoliem un paprikai pievieno čili piparus un paprikas pulveri, visu samaisa, pārlej ar buljonu un liek vārīties. Kad buljons sāk vārīties, pagaida 5 minūtes, samazina karstumu uz mazu un sautē gaļu līdz mīksta.

5

Kad gaļa gatava, pievieno sautējumam saldo krējumu, pagaida, kamēr sautējums uzmet burbuli, noņem no uguns, pievieno šļuku Vusteras mērces, visu apmaisa, uzliek vāku un atstāj uz minūtēm 10 ievilkties.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!