Foto: Privātais arhīvs
Uzreiz jāsaka, ka šis nav plovs, lai arī izskatās līdzīgi. Šī ir ļoti sātīga maltīte, kuras pagatavošana neprasa lielas pūles un iemaņas. Receptē minētās desiņas var aizstāt ar tām svaigajām cepamdesām, kuras labāk garšo tieši jums. Ja cepamdesiņas palielas, tad tās pēc apcepšanas sagriež mazākos gabalos(apmēram 5 - 6 cm). Ja pie rokas nav Vidusjūras garšvielas, var izmantot gan Provansas garšvielas, gan timiānu, rozmarīnu.
90Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gcūkgaļas ribiņas150 gasinsdesa150 gsvaigās cepamdesas2 glāzesapaļie rīsi150 gkonservēti turku zirņi2 gab.vidēji lieli tomāti8 gab.ķiploka daiviņas pēc garšasVidusjūras garšvielas pēc garšassāls, pipari4 glāzesbuljons

Pagatavošana

1

Ribiņas un desiņas uz pannas apcep no visām pusēm. Liek cepamtraukā.
Pievieno notīrītas ķiploka daiviņas.

2

Uz tās pašas pannas apcep šķēlēs sagrieztus tomātus, liek cepamtraukā, virsū gaļai.

3

Tad pannā fiksi apcep rīsus, kuriem pievienotas garšvielas, sāls, pipari.

4

Cepamtraukā liek cūku pupas un aunazirņus, pāri pārber rīsus, pievieno 4 glāzes karsta ūdens vai buljona.

5

Uzliek vāku un cep līdz 220 grādiem uzsildītā cepeškrāsnī 30 minūtes.

6

Izņem no cepeškrāsns un atstāj savilkties vēl minūtes 10 - 15. Maisīt vai nemaisīt - pēc pašu izvēles.

Padoms! Ja ir vēlēšanās, tad cūku pupas un aunazirņus var aizvietot ar pākšu pupiņām, svaigiem zaļajiem zirnīšiem vai konservētām pupiņām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!