Ar katru dienu mūsu dārzos vairojas gardo tomātu daudzums, un tāpēc "Lidl virtuves" šefpavārs Uģis Veits piedāvā ideju, kā izmantot tomātus, specifiskāk – mazos ķiršu tomātiņus. Papildu garšai – pievieno sieru!
30Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gmakaroni, piemēram, Penne formas2 gab.ķiploka daiviņas1 kgķirštomāti100 gmelnās olīvas5 ĒKolīveļļa500 gdārzeņu buljons10 gsvaiga bazilika lapas pēc garšassāls, cukurs, svaigi malti melnie pipari un citas garšvielas

Sagatavošana

1

Sagriez un sasmalcini ķiplokus. Nomazgā un nosusini tomātiņus. Sietiņā nolej olīvas.

2

Katliņā uzkarsē 2 ēdamkarotes olīveļļas. Apcep tajā ķiplokus apmēram 1 minūti. Pievieno veselus tomātiņus, šķipsniņu cukura un sautē apmēram 5-8 minūtes, līdz tomātiem nedaudz pārsprāgst miziņa. Pievieno sāli un garšvielas.

3

Katlā pievieno olīvas un pastu, pārlej ar buljonu, viegli apmaisi un vāri visu uz vidējas uguns apmēram 10-12 minūtes, līdz pasta ir gatava.

4

Pa to laiku sagatavo mērci. Nomazgā, nosusini un sagriez bazilika lapas. Sajauc tās bļodā ar 3 ēdamkarotēm olīveļļas, sāli un pipariem.

5

Kad pasta un tomāti uzvārījušies, liec tos bļodā, pārlej ar bazilika mērci un vegānā pasta ar ķiršu tomātiņiem ir gatava pasniegšanai!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!