Foto: Publicitātes foto
Siltā, kraukšķīgā drumstalmaize ar sulīgiem āboliem un mandelēm ir izcils komforta ēdiens. Deserts ir sātīgs un gards, ideāli piemērots vēsākiem vakariem, kad uz kārā zoba gribās likt īpaši sildošu un saldu kārumu. Recepte tapusi sadarbībā ar kulinārijas blogeri Annu Pannu.
45Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
260 gklasiskie "Selga" cepumi100 gsviests0.5 TKkanēlis1 šķipsnasāls2 gab.lieli āboli250 gkrēmsiers50 gmandeles vai citi rieksti2 gab.olas100 gcukurs

Sagatavošana

1

Krāsni sakarsē līdz 200ºC.

2

Cepumus sasmalcina un tiem pievieno izkausētu sviestu, kanēli un sāli. Samaisa un ber cepamajā traukā, kas noklāts ar cepamo papīru. Trešdaļu cepumu masas atliek malā dekorēšanai.

3

Iebērtos cepumus izlīdzina un kārtīgi piespiež.

4

Bļodā samaisa krēmsieru ar cukuru un olām. Lej pa virsu cepumu masai un izlīdzina.

5

Ābolus sagriež šķēlītēs vai gabaliņos un ber virsū krēmsiera kārtai.

6

Visbeidzot – pa virsu pārber cepumu drumstalas un riekstus.

7

Cep krāsnī 20-25 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!