Foto: DELFI
Ja jums mājās nekā nav, paņemiet kūpinātu vistu un uztaisiet gardus salātiņus – latviešu saimnieces gudrība! Protams, nebija jau gluži tā, ka man mājās nekā nav, tieši otrādi, visa kā bija daudz, jo iepriekšējā dienā tika servēts uzkodu galds, uz kura visā godībā gozējās arī kūpināta vista, kura šodien tika nokauta un iemaisīta starp dārzeņiem, lai praktiskās saimnieces, kura "neko nelaiž zudībā", ģimene tiktu pie "īsta ēdiena" nevis kaut kādiem tur zviedru galda niekiem, ap ko nenopietni knakstīties saviesīgos vakaros. Nekāds neaizmirstams kulinārijas šedevrs, protams, šis nav, bet Oliveram ieliek vienā setā. Nopietni saku. Recepte nav konstanta, bet mēreni elastīgi piemērojama katra indivīda mājās esošā ledusskapja un pieliekamā plauktu saturam. Paver, paskatās, kas tur ir, un tad sagrābj kaut ko plus/mīnus līdzīgu. Galvenais, lai gurķi un tomāti būtu svaigi, bet mērcei būtu pievienoti mārrutki!
10Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gkonservētas sarkanās pupiņas300 gkūpināta vista1 gab.liels un gaļīgs tomāts3 gab.nelieli gurķi1 saujalociņi1 saujapētersīļi1 saujadilles3 ĒKkrējums ar pazeminātu tauku saturu3 ĒKmajonēze2 TKmārrutki1 TKsinepes malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Vistu sagriež nelielos kubiņos. No pupiņām notecina lieko šķidrumu, pupas met sietā, noskalo un ļauj apžūt.

2

Tomātu sagriež nelielos kubiņos, gurķus nomizo un griež tādos pat kubiņos.

3

Lociņus ļoti plāni sagriež. Diļļu pūkainās daļas atdala no kātiem, tāpat arī pētersīļu lapas šķin tik nost, šos abus smalki kapā, mēģinot nesaspiest, lai nesaiet "putrā".

4

Sagrieztās sastāvdaļas sajauc kopā.

5

Krējumu, majonēzi, mārrutkus, sinepes un maltus melnos piparus sajauc mērcē un rūpīgi, ar vieglām kustībām iemaisa vistas un dārzeņu komandā. Viss!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!