Foto: Publicitātes attēli

Tēva dienas tradīcija Latvijā ir salīdzinoši jauna, un ikvienam ir iespēja radīt savas tradīcijas. Aktiera Intara Rešetina-Pētersona ģimenē aktuāla ir Māmiņdienas svinēšana, kad ģimene kopā dodas nofotografēties – bez liekas pucēšanās, tādi, kādi tajā dienā ir, – un attēlu saglabā par piemiņu. Šogad īpaša būs arī Tēva diena: "Rimi Gardēža", šefpavāra Normunda Baranovska virsvadībā Intars gatavo milzu kartupeļu pankūku un noslēpumaino, aromātisko gī sviestu savam brālim un māsai.

Tā kā Intars Rešetins-Pētersons šobrīd gatavojas izrādei, viņam jāatbrīvojas no visa liekā – aktieris uzturā nelieto miltus un cukuru, neēd pēc pulksten 18. Tas arī nosaka viņa ēdienkarti, kurā visu laiku iecienītākie gardumi ir vārīti kartupeļi, ar ķiploku marinētas sarkanās bietes, steiks un aknu stroganovs, bet obligāti klāt jābūt aukstam kefīram, citādi Intars neēd!

"Sieva mums ir galvenais pavārs, un arī vecākā meita sāk šiverēties pa virtuvi. Tāpēc es tikai svinībās palīdzu sievai gatavot. Mana lieta ir gaļa un kūpinājumi, pats uzbūvēju savu kūpinātavu un to arī lietoju. Pārsvarā kūpinu zivis. Uz veikalu gan eju. Iepirkšanos neplānoju, bet parasti sazinos ar kādu, kas ir mājās, un pajautāju, vai kaut ko vajag no veikala. Vienmēr pārbaudu, vai ir biezpiens, vai ir maize. Mums vienmēr mājās ir augļi," atklāj aktieris.

Savai ģimenei Tēva dienas gaidās viņš gatavo kārtīgu ēdienu – milzīgu kartupeļu pankūku ar īpašu piedevu – gī sviestā ceptu olu. Tieši kartupeļu pankūkas bijušas Intara tēta recepte, to salīdzinoši bieži viņš gatavoja visai ģimenei. Šādu ēdienu pagatavot ir daudz lētāk un vienkāršāk, nekā daudziem varētu šķist. Noskaties video un uzzini arī tu, kā uzburt gardas, ekonomiskas vakariņas Tēva dienā!

40Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
700 gvidēji lieli kartupeļi3 gab.olas60 gsviests180 gskābais krējums 20%500 gvājpiena biezpiens 0,5%12 gKajēnas pipari2 gab.ķiploka daiviņas8 gsvaigi loki pēc garšassāls pēc garšaspipari eļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Pagatavo gī sviestu, ko pazīst arī ar nosaukumu "zelta sviests": uz lēnas uguns karsē sviestu un ik pa laikam ar karoti nosmel putas, kas veidojas katliņa virspusē.

2

Karsē aptuveni 15 minūtes, līdz redzi, ka no sviesta ir atdalījušies baltie piena olbaltuma nosēdumi un vidū veidojas zeltaina sviesta masa.

3

Noņem nosēdumus un lej gī sviestu atsevišķā trauciņā.

4

Nomizo kartupeļus un sarīvē tos.

5

Apkaisi ar sāli, izspied lieko šķidrumu.

6

Pēc tam vēlreiz pieliec sāli, nedaudz piparu un gī sviesta.

7

Visu masu liec palielā pannā kā vienu pankūku.

8

Cep 10–12 minūtes no abām pusēm uz lēnas uguns.

9

Atsevišķā traukā biezpienu samaisi ar krējumu.

10

Ielej pannā gī sviestu, pievieno čili, lociņus un ķiplokus, pa vienai uzsit virsū olas un izcep.

11

Pasniedz kartupeļu pankūku sagrieztu mazākos gabalos, ar biezpienu un cepto olu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!