Foto: DELFI
Kartupeļi tādi un kartupeļi šitādi, tad vēl mazliet kartupeļu un drusku vēl tādu. Lai cik veidos tos gatavotu, tik un tā sāk mazliet apnikt un gribētos pamēģināt kaut ko nebijušu. Labs veids, kā eksperimentēt ar jaunām garšām, ir dažādi plācenīši un kroketes no vārītiem kartupeļiem. Šoreiz plācenīši ieguva Vidusjūras piesitienu, jo to pagatavošanai tika izmantoti siltajās zemēs iecienītie saulē kaltētie tomāti un siers ar intensīvu garšu, kā arī Provansas garšvielu maisījums. Šie plācenīši ir baudāmi kā pamatēdiens vai kā piedeva gan zivju, gan gaļas ēdieniem.
30Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
450 gvārīti kartupeļi150 grīvēts cietais siers100 gsaulē kaltēti tomāti50 gmajonēze1 gab.ola1 ĒKProvansas garšvielas pēc garšassāls, pipari

Pagatavošana

1

Vārītos kartupeļus saspaida ar dakšu vai kartupeļu stampiņu tā, lai biezenis būtu ar nelieliem gabaliņiem tajā. Kaltētos tomātus sagriež nelielos gabalos.

2

Bļodā samīca kopā visas sastāvdaļas un atstāj uz apmēram 10 minūtēm "saķerties".

3

Krāsni uzsilda uz 210 grādiem. No kartupeļu masas veido plācenīšus un liek uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru.

4

Cep apmēram 35 - 40 minūtes, 10 minūtes pirms cepšanas beigām plācenīšus uzmanīgi apgriež uz otru pusi.

Plācenīši labi sader ar gurķu vai jogurta mērci un svaigajiem salātiem. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!