Foto: DELFI

Šķiet, ka īsts sēņu mīļotājs ir izmēģinājis jau teju visu, sākot no mērcēm un pīrāgiem, beidzot ar sēņu karbonādēm un pastētēm. Ir ļoti grūti atrast jaunu, vēl neizmēģinātu recepti. Arī šī nav nekas unikāls. Ātri pagatavojama, aromātiska un sātīga sēņu zupa tiem, kuriem nav ideju, ko darīt ar saceptajām sēnēm.
Sēņu lasīšana, pēc tās sekojošā sēņu tīrīšana un ziemas krājumu veidošana ir samērā laikietilpīgs process, toties cik patīkami ir baudīt rudens velšu ēdienus!

60Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 gceptas meža sēnes50 gsviests1 gab.liels sīpols1 gab.liels burkāns100 gpērļu grūbas350 gkartupeļi pēc garšassāls, pipari ūdens vai buljons

Sagatavošana

1

Sīpolu un kartupeļus nomizo un sagriež mazos kubiņos. Burkānu nomizo un sarīvē uz rupjās rīves.

2

Katliņā, kurā vārīs zupu, izkausē sviestu. Sviestā liek sīpolu, mazliet apcep. Tad pievieno burkānu un visu pacep vēl mazliet, pievieno pērļu grūbas, kārtīgi samaisa un pāris minūtes pasutina. Pievieno sēnes un visu labi samaisa. Pieliek sāli un piparus.

3

Katliņā lej 1,5 - 1,7 litrus karsta ūdens vai dārzeņu buljona. Uz lielas uguns, ik pa laikam maisot, pavāra apmēram 3 minūtes, tad samazina karstumu līdz mazam, uzliek vāku un vāra, kamēr pērļu grūbas gandrīz mīkstas.

4

Karstumu atkal palielina uz lielāko, pievieno zupai kartupeļus. Pagaida kamēr zupa sāk kārtīgi vārīties, samazina karstumu uz mazu, uzliek vāku un vāra, līdz kartupeļi gatavi. Kad zupa gatava, ļauj tai pastāvēt 10 - 15 minūtes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!