Foto: DELFI
Ābolu laika obligātā programma ir ne tikai plātsmaizes un šarlotes, bet arī, protams, debesmanna jeb uzputenis! Pagatavo jau šajās brīvdienās, ģimene tevi cels debesīs!
60Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gāboli300 mlūdens pēc garšascukurs5 ĒKmanna

Pagatavošana

1

Ābolus nomizo, sagriež gabaliņos un ber katliņā. Āboliem pievieno ūdeni un vāra, līdz āboli kļūst mīksti. Pievieno cukuru, tā daudzumu regulējot pēc garšas – atkarīgs no augļu salduma vai skābuma.

2

Pakāpeniski, nelielā strūkliņā ber āboliem klāt mannu un, nepārtraukti maisot, vāra, līdz manna uzbriedusi. Masai pievieno cukuru, atdzesē.

3

Kad masa atdzisusi, tad kuļ, līdz masa kļūst gaiša un apjomā dubultojas. Pasniedz ar aukstu pienu vai vaniļas mērci.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!