Kad vasara lēnām novīst un dārzos un mežos briest rudens veltes, arī galdā vieglprātīgu salātu un saldējuma vietā parādās brangākas un sātīgākas maltītes. To, ka cilvēka ķermenis dzīvo pēc dabas ritmiem un likumiem, tāpēc tajā jāieklausās, zina arī dabas bērns un satura veidotāja Sibilla Bille. Viņa kopā ar "Rimi Gardēdi", šefpavāru Normundu Baranovski gatavo kārtīgu rudens maltīti – vienā pannā ar rudens dārzeņiem sutinātu vistu, ar ko cienāt draudzeni, fitnesa treneri Daci Alpu.

Sibilla savā virtuvē ir galvenā pavāre un apzināti izmanto visu, kas atrodams ledusskapī, tādējādi samazinot pārtikas atkritumus. Reizi nedēļā viņa apmeklē tirgu vai veikalu, lai iegādātos produktus, ko nevar saražot pati vai iegadāties pie kaimiņiem. Produktus, kurus pirkt, gan viņa iepriekš neplāno, ja nu vienīgi tad, kad brauc pie mammas un skaidri zina, ko vajag nopirkt. Visbiežāk izvēlas improvizēt un gatavot no mājās pieejamajiem produktiem.

“Mēs bieži ēdam brokastis un vēlas vakariņas. Draugs uzgrilē gaļu, sataisām salātus no siltumnīcas – tomāts, gurķis, dilles un krējums. Vai uzvāru sautējumu, to biežāk taisu no tā, kas ir ledusskapī. Tagad tur ir kabači, paprika – sezonas dārzeņi,” stāsta Sibilla.

Sibillai ļoti garšo cepti dārzeņi, it sevišķi tad, ja klāt pielikts kazas siers. “Varētu apēst visu ar kazas sieru!” atzīstas Sibilla. Šoreiz kazas siers paliek aizkadrā, toties cepti dārzeņi gan Sibillai ir padomā! Kad ciemos nāk viņas draudzene, fitnesa trenere Dace Alpa, Sibilla galdā ceļ lēti un ātri pagatavojamu, rudenīgi gardu, vienā pannā ar dārza veltēm sutinātu vistu.

30Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
2 gab.kartupeļi500 gcāļu šķiņķi puse citrona10 gsvaigi zaļumi200 gķirbis1 gab.burkāns200 mlsaldais krējums pēc garšassāls, pipari, paprikas pulveris eļļa cepšanai

Pagatavošana

1

Nomizo kartupeļus un burkānu. Kartupeļus sagriez lielos kubiņos (apmēram 3-4 cm), bet burkānu sagriez apmēram 1 cm platos gabalos. Nomizo ķirbi un sagriez to lielos gabalos (apmēram 3-4 cm).

2

Cāļu šķiņķus pārkaisi ar sāli, pipariem un paprikas pulveri, lai garša būtu intensīvāka. Lielā pannā lej eļļu cepšanai un sildi uz vidējas uguns. Kad eļļa ir karsta, pievieno burkānu un vistas šķiņķus. Apcep visu kopā apmēram 5 minūtes, ik pa brīdim apmaisot, līdz vista ir zeltaini brūna.

3

Pannā pielej apmēram vienu glāzi ūdens, lai gaļa un dārzeņi varētu sautēties, pievieno kartupeļus un ķirbi. Uzliec vāku un sautē apmēram 10 minūtes.

4

Pannā rīvē citrona miziņu un pievieno saldo krējumu. Uzliec vāku un ļauj sautēties vēl 5 minūtes, līdz dārzeņi ir mīksti un vista ir pilnībā pagatavota.

5

Sasmalcini svaigos zaļumus un apkaisi ar tiem gatavo ēdienu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!