Foto: Publicitātes foto
Tuvojoties Visu svēto dienas priekšvakaram jeb Halovīnam, ir īstais laiks ļaut vaļu iztēlei un iedvesmoties nedaudz spocīgākām receptēm. Halovīnam, ko visā pasaulē atzīmē 31. oktobrī, ir raksturīgi ne tikai interesanti un iztēles bagāti tērpi, bet arī spocīgi un gardi našķi. Lai uz svētku galdā netrūktu pārsteigumu, kulinārijas blogere Anna Panna piedāvā izmēģināt izcila un pavisam vienkārša deserta recepti – šokolādes krēmu ar šokolādes cepumu smiltīm un želejas tārpiņiem. Tas ir viegli pagatavojams un apvieno bagātīgu šokolādes garšu ar rotaļīgām sastāvdaļām, kas īpaši patiks vismazākajiem svētku svinētājiem.

Šis ir deserts, kas ir salīdzinoši vienkārši pagatavojams, vienlaikus piedāvājot tā baudītājiem doties intriģējošā garšu piedzīvojumā. Bagātīgs šokolādes krēms, kraukšķīgas cepumu drupačas un gardi želejas tārpiņi kopā rada saldu kārumu. Tas ir ideāls našķis, kuru piedāvāt Halovīna svinētājiem pēc kopīgas ķirbju grebšanas vai masku ballītes.

120Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
100 gšokolādes cepumi40 gizkausēts sviests250 gsaldais krējums100 gtumšā šokolāde20 gcukurs100 gkrēmsiers daži želejas konfekšu tārpiņi dekorēšanai

Pagatavošana

1

Sagatavo cepumu pamatu: Cepumus liek zip-lock maisiņā vai jeburā citā maisiņā, kas neļaus cepumiem izbirt un sasmalcina ar mīklas rulli vai blenderi, līdz tie iegūst smilšu konsistenci – bērniem noteikti labāk patiks izmantot mīklas rulli smalcināšanai. Masai pievieno izkausēto sviestu un labi samaisa.

2

Izkausē šokolādi: Karstumizturīgā bļodā liek šokolādes gabaliņus un novieto virs katliņa ar vārošu ūdeni, lai šokolāde izkustu. Maisa, līdz šokolāde izkususi.

3

Pagatavo krēmu: Lielā bļodā saputo saldo krējumu ar cukuru un krēmsieru, līdz masa kļūst stingra. Pievieno izkausēto šokolādi un uzmanīgi iemaisa.

4

Kārto desertu: Izvēlētajos trauciņos kārtās liek cepumu drupačas, želejas konfektes, šokolādes krēmu, atkal cepumu drupačas, konfektes un noslēgumā – šokolādes krēmu. Pāri pārkaisa vēl nedaudz šokolādes cepumu drupačas un dekorē ar konfektēm.

5

Pasniedz atdzesētu: Desertu uz pāris stundām liek ledusskapī, lai tas iegūtu vēlamo konsistenci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!