40Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
200 gvistu vai tītara aknas1 gab.liels sīpols1 gab.burkāns4 gab.marinēts gurķis2 ĒKmajonēze1 TKsinepes pēc garšasmelnie pipari eļla cepšanai
Pagatavošana
1
Aknas notīra no nevajadzīgā. Aknas un burkānu tvaicē vai vāra nelielā ūdens daudzumā 10 minūtes.
Burkānam jābūt al dente kondīcijā – vidū vēl viegli kraukšķīgam, aknām jābūt gatavām, bet ne pārvārītām.
2
Sīpolu sagriež apmēram nūdeles izmēra gabaliņos. Tos ātri apcep uzkarsētā eļļā, lai viegli apbrūninās un mazliet pazūd asums, bet nevajag sautēt, līdz kļūst mīksti. Viegls kraukšķīgums dos salātiem patīkamu struktūras niansi.
3
Burkānus un gurķus sagriež nelielos salmiņos.
4
Aknas sagriež līdzīgi kā sīpolus – ne pārāk smalki.
5
Pagatavo mērcīti no majonēzes, sinepēm un pipariem.
6
Viegli sajauc visas sastāvdaļas, izņemot aknas. Pārlej ar mērci, pievieno aknas un uzmanīgi iecilā tās salātos.
Lai labi garšo!
Ātri pagatavojami ēdieniVārīšanaSubproduktu uzkodasAknasEļļaMelnie pipariMarinēti gurķiSinepesGaļas salāti
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit