Foto: DELFI
Subprodukti reizēm tiek nepelnīti piemirsti. Bet tad iestājas jautājums par to, ko ēst, kad viss jau bijis un apnicis. Vistu vai tītaru aknu salāti ir ļoti gards un sātīgs paēdiens, kad darbdienā negribas neko cept un šmorēt, tomēr, stāvot pie atvērta ledusskapja, pusdienot arī neliekas stils. Aknu salāti ir lielisks kompromiss starp cenu, garšu un ātrumu.
40Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 gvistu vai tītara aknas1 gab.liels sīpols1 gab.burkāns4 gab.marinēts gurķis2 ĒKmajonēze1 TKsinepes pēc garšasmelnie pipari eļla cepšanai

Pagatavošana

1

Aknas notīra no nevajadzīgā. Aknas un burkānu tvaicē vai vāra nelielā ūdens daudzumā 10 minūtes.
Burkānam jābūt al dente kondīcijā – vidū vēl viegli kraukšķīgam, aknām jābūt gatavām, bet ne pārvārītām.

2

Sīpolu sagriež apmēram nūdeles izmēra gabaliņos. Tos ātri apcep uzkarsētā eļļā, lai viegli apbrūninās un mazliet pazūd asums, bet nevajag sautēt, līdz kļūst mīksti. Viegls kraukšķīgums dos salātiem patīkamu struktūras niansi.

3

Burkānus un gurķus sagriež nelielos salmiņos.

4

Aknas sagriež līdzīgi kā sīpolus – ne pārāk smalki.

5

Pagatavo mērcīti no majonēzes, sinepēm un pipariem.

6

Viegli sajauc visas sastāvdaļas, izņemot aknas. Pārlej ar mērci, pievieno aknas un uzmanīgi iecilā tās salātos.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!