14Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
SAUTĒJUMAM: baklažāni vārītas vai tvaicētas bietes kvinoja lēcas koriandrs, timiāns, ķimenes sāls, pipari MĒRCEI: sarkanais sīpols saldētas upenes brūkleņu ievārījums sviests timiāns, kaltēti pētersīļi sāls, pipari
Pagatavošana
1
Vispirms liek vārīties kvinoju un lēcas. Ilgāk vārās tumšā kvinoja, tādēļ to katliņā ber pirmo. Apmēram pēc 8 minūtēm pievieno lēcas, pašās beigās – gaišo kvinoju. Kad kvinoja ir piebriedusi un parādās baltas "acis", tā ir gatava.
2
Sagriež baklažānus un liek cepties. Kad baklažāni apbrūninājušies, pievieno bietes un lēcu, kvinojas putru, garšvielas un nedaudz pasutina.
3
Kamēr kvinoja un baklažāni sautējas, gatavo mērci. Katliņā vai pannā sviestā apcep smalcinātu sarkano sīpolu, izkarsē arī garšvielas – timiānu un pētersīļus. Pievieno saldētās upenes un brūkleņu ievārījumu un visu uzkarsē. Sāli un piparus pievieno pēc garšas.
4
Pasniedz ar upeņu – sīpolu mērci.
Grūtnieces ēdienkarteBaklažāniBrūklenesKvinojaLēcasUpenesDārzeņu ēdieniCiti ēdieniKarstās mērcesGavēņa laika ēdieni
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit