Sastāvdaļas
Pagatavošana
Biskvītu pagatavošana. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Sakuļ kārtīgi dzeltenumus ar cukuru, līdz masa paliek gaiša un cukurs izšķīst. Pievieno miltus (brūnajam biskvītam liek miltus un kakao), atkal kārtīgi samaisa. Olu baltumus sakuļ stingrā masā. Baltumus iecilā (!) olu-miltu masā. Lej uz paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru, izlīdzina un cep iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī 15-20 minūtes, līdz biskvīts paliek viegli brūns.
No šī produktu daudzuma sanāk divi gaišie un divi tumšie biskvīti.
Vārītā krēma pagatavošana. 400 ml piena ielej katliņā un liek karsēties uz plīts. Olas iesit bļodā, pievieno vaniļas cukuru, cukuru un sakuļ. Pievieno miltus un atkal sakuļ. Pievieno atlikušo pienu un sakuļ.
Kad piens katliņā uzvārījies, katliņu liek ūdens peldē, tad lēnām pievieno olu masu. Visu kārtīgi maisa visu laiku, līdz veidojas pabieza skābā krējuma konsistences krēms. Ja veidojas kunkuļi, tad sablendē masu vai iztrin caur sietu.
Kad masa sabiezējusi, katliņu ar krēmu strauji atdzesē, liekot to aukstā ūdenī (vannā, lielā bļodā utml.). Ik pa laikam samaisa. Kad masa atdzisusi, pa daļām pievieno mīkstu sviestu un kārtīgi visu sajauc kopā. Krēms gatavs! To liek aukstā vietā līdz izmantošanai.
Tortes "būvēšana". Pirmo liek gaišo biskvītu. Nedaudz samitrina, izmantojot konditorejas otu un pienu/saldo krējumu. Tad liek vārīto krēmu bagātīgā slānī, bet, lai tas "nepeld". Liek brūno biskvītu, samitrina, liek dzērveņu ievārījumu, tad saputotu saldo krējumu.
Tad atkal brūnais biskvīts, vārītais krēms (vai cits ievārījums), gaišais biskvīts, vārītais krēms.
Dekorē ar augļiem. Augļus pārziež ar uzbriedinātu un izkausētu želatīnu, lai spīd un ātri nebojājas. Malas dekorē ar saputotu saldo krējumu, kam pievienots biezinātājs, un kokosriekstu skaidiņām.
Lai labi garšo!