Foto: No privātā arhīva
Tās ir laimīgas mājas, kur smaržo pēc svaigi ceptas maizes. Kabaču laika gardums ir kabaču maize. Recepti pārbaudījusi (pievērsiet uzmanību variācijas iespējām receptē!) un sirsnīgi iesaka dūla Ilze Kuduliņa.
90Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

250 grīvēts kabacis200 gmilti70 gcukurs2 TKcepamais pulveris kanēlis apelsīna miziņa

Pagatavošana

1

Atsevišķi sajauc sausās slapjās sastāvdaļas. Šo mazo triku cepot der ievērot. Tas nodrošina kārtīgāku sastāvdaļu sajaukšanos, pilnvērtīgāku to izmantojumu un rezultātā – labāku garšu.

2

Bļodā sarīvē kabaci. Pievieno eļļu, olas un samaisa. (Vienu olu var aizstāt ar pārgatavojušos banānu.)

3

Citā traukā sajauc miltus (kviešu miltu vietā var izmantot arī griķu miltus vai griķu un miežu miltu maisījumu), cukuru, cepamo pulveri, kanēli, sāli un valriekstus. (Valriekstu vietā var ņemt arī saulespuķu sēklas, lazdu riekstus, pekanriekstus vai rozīnes – kas labāk garšo.)

4

Visu sajauc kopā, pierīvē apelsīna miziņu. Lej mīklu ietaukotā cepamformā un cep 175 grādu temperatūrā apmēram stundu.

5

Ēd siltu (jo kurš var sagaidīt, kamēr atdzisīs!), bet laba un garda arī atdzisusi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!