Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pārsmērē sviestu divām trešdaļām četrstūra, vienu malu atstājot brīvu. Pārloka pāri sviestam apakšējo trešdaļu mīklas, un tad augšējo trešdaļu. Izmantojot mīklas rulli, izlīdzina "rievas" mīklā. Ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz vienu stundu.
Izrullē mīklu lielā taisnstūra formā, tad atkārto locīšanu - no sākuma apakšējo mīklas trešdaļu, tad augšējo, izlīdzinot rievas ar mīklas rulli. Atkal atdzesē stundu ledusskapī. Ņem ārā no ledusskapja un vēl pēdējo reizi atkārto rullēšanas un locīšanas procesu. Liek ledusskapī uz vēl vienu stundu. Izrullē mīklu 36 centimetru lielā kvadrātā. Nogriež nelīdzenās malas un mīklu sadala pēc iespējas vienādos deviņos kvadrātiņos.
Mīklu sagriež kvadrātiņos. Centrā ar otiņu uzsmērē nedaudz ūdens, tad ieloka katra stūrīša malu, veidojot vējdzirnavu spārnu formu, katru maliņu centrā iespiežot nedaudz ar pirkstu. Marcipānu sadala deviņos gabalos, un katru gabaliņu izrullē bumbiņas formā. Bumbiņu saplacina un novieto smalkmaizītes centrā. Pa virsu marcipānam liek aprikozes pusīti. Sagatavotās maizītes liek uz cepampannas, kas izklāta ar cepampapīru. Pārklāj ar ieeļļotu pārtikas plēvi un atstāj siltā vietā, līdz mīkla apjomā ir dubultojusies.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220C grādiem. Maizītes pārsmērē ar aprikožu glazūru un cep 20-25 minūtes, kamēr tās kļuvušas zeltaini brūnas. No cepeškrāsns izņem.
Pārsmērē ar atlikušo aprikožu glazūru. Maizītes pārceļ uz restītēm atdzišanai.
Vislabāk kārtainās mīklas zvaigznītes garšos vēl siltas cepšanas dienā, bet tās var arī atkārtoti uzsildīt pēc vēlēšanās.