Turpinām iepazīstināt ar gardām receptēm no projekta "Gaumīgi Garšīgā Galvaspilsēta - Rīga" pavasara sezonas. Šai reizei - kazas siera semifreddo ar ananasiem un lazdu riekstiem, ko piedāvā restorāna "Academy" šefpavārs Vjačeslavs Novickis.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo griljāžu: nomizo ananāsu, izņem vidusdaļu (no tās izspiedīs sulu), pusi ananāsa sageiež kubiņos, vāra 10 minūtes cukura sīrupā. Ananāsa kubiņus saliek uz paplātes un liek cepeškrāsnī (60oC) uz pusotru stundu.
Gatavos ananasus samaisa ar kukurūzas pārslām un sasmalcinātiem lazdu riekstiem. Karamelizē. Kad gatavs, noliek malā.
Gatavo ananasu mērci: sarīvē laima mizu, samaisa kopā ar cukuru un agaru, visu ieber izspiestajā ananāsu sulā.
Sulu vāra 1 minūti, pēc tam sablendē ar rokas blenderi līdz viendabīgai masai. Atdzesē un pielej liķieri, liek ledusskapī uz 1 stundu. Pēc stundas izņem ārā un vēlreiz sablederē līdz viendabīgai masai. Ananāsu mērce ir gatava.
Kazas siera Semifreddo
Olu dzeltenumos ieber 6 ēdamkarotes cukura un sakuļ, līdz cukurs izšķīst, bet dzeltenumi paliek balti. Pievieno Mascarpone un kazas sieru. Blendē līdz viendabīgai masai.
Atsevišķā trauciņā puto saldo krējumu un uzmanīgi samaisa ar jau pagatavoto masu. To izliek silikona formiņās un liek saldētavā uz 2 stundām.
Pirms pasniegšanas izņem semifreddo no saldētavas, ļauj pastāvēt 5 minūtes istabas temperatūrā, lai kļūst maigāks.
Pasniedz kopā ar ananāsu mērci, griljāžu, dekorē ar ogām.