Šajā Adventes laikā pagatavoju končas, kas līdzīgas gotiņām, ar ķirbi. Saldi, grēcīgi, un vairāk par 1-2 neapēst (izņemot dažus galējus saldummīļus)... un, protams, nezinātājs diez vai uzminēs, ka klāt ir ķirbis - tik saldā kārumā.
Tātad, šoreiz gan ātrais variants, izmantojot nevis saldo krējumu un cukuru, bet ņemot kondensēto pienu.
6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 kondensētā piena bundžiņa200 mlķirbju biezenis (te vislabāk derēs tāds krēmīgāks, gatavots piemēram no riekstu vai sviesta ķirbja)0.5 TKkanēlis1 šķipsnaingvers un kardamons šķipsnasāls1 ĒKsviests
Pagatavošana
1
Visas sastāvdaļas liek katliņā un uz lēnas uguns karsē, līdz masa sabiezē, t.i., sāk atlekt no malām, un maisot vairs neizplūst pa visu katliņu.
2
Tad šo masu izklāj uz šķīvja, (plānākā kārtiņā ātrāk atdzisīs), pirms bumbiņu gatavošanas vēl ieliek ledusskapī - un tālākais process arī vienkāršs - ar rokām viļājam bumbiņas, kuras savukārt apviļājam brūnā cukura graudos.
Ātri pagatavojami ēdieniĒdieni bērniemZiemassvētku receptesĒdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiVārīšanaPasniegt atdzesētuKanēlisSviestsŠokolāde un konfektesvidējiMārtiņdienas cienastsKondensētais piensķirbis
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit