Foto: Shutterstock
"La tarte tatin" jeb ābolu pīrāgs franču gaumē - parasti šo pīrāgu pasniedz siltu ar saldējumu. Bet man patika arī auksts un bez nekā! Tiešām iesaku izmēģināt! Sanāk dievīgs!
70Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
800 gnotīrīti āboli gabalos50 gsviests110 gcukurs kārtainā mīkla

Pagatavošana

1

Uz pannas (vēlams uz tās pašas ko pēc tam liks cepeškrāsnī) izkausē sviestu, pievieno cukuru un visu kausē līdz cukurs ir izkusis un izveidojusies vienveidīga karameļu masa.

2

Pievieno ābolus un apcep tos karameļu masā aptuveni 10 minūtes. Noņem no uguns un kādas 20 minūtes ļauj atdzist.

3

Tikmēr ieslēdz cepeškrāsni (200*C).

4

Mīklu izveltnē un uzklāj pa virsu āboliem mazliet aizlokot galus uz pannas iekšpusi. Liek cepeškrāsnī un cep līdz mīkla gatava - aptuveni 20/25 minūtes.

5

Kad izņem no cepeškrāsns ļauj dažas minūtes atdzist un tad uzliekot lielu šķīvi pa virsu pannai apgriež pīrāgu, lai āboli būtu pīrāga virspusē.

Iesūtīja: Zara

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!