1 l burkai
5Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
gurķi1 lūdens2 ĒKrupjais sāls2 TKetiķa esence0.5 TKsinepju pulveris
Pagatavošana
1
Sapilda gurķus ar lapām burkā. Uzvāra ūdeni un vārošu uzlej burkai (uz 1 l ūdens 2 ĒK bez kaudzes rupjā sāls). Burkas piesedz ar vāciņu, patur 5 - 10 minūtes. Nolej caur sietiņu atpakaļ katlā, uzvāra pa jaunu, uz 1 l ūdens pielej 2 TK etiķa esences (nevāra).
2
Burkā ieber ½ TK sinepju pulvera bez kaudze (ja nav - var iztikt bez). Uzlej burkai marinādi, aizvāko ar metāla vāciņiem, apgriež ar dibenu gaisā, lai vāki izkarsējas.
* bet saku jau - man ir tādi mazskābi un maigi, bet kraukšķīgi gan. Vienīgi jāmeklē lauka gurķi, siltumnīcas neder - tie mīksti.
Iesūtīja: Pirtnieks
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit