80Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
200 gsviests2 glāzesmilti3 gab.olas3 gab.āboli (lieli)1 glāzepūdercukurs sāls, soda
Pagatavošana
1
Sviestu un olu dzeltenumus iekapā miltos, pievienojot ¾ glāzes pūdercukura. Samīca mīklu, 1/3 no tās uz 30 minūtēm ieliek ledusskapja saldētavā.
2
Olu baltumus sakuļ ar atlikušo pūdercukuru (2 tējkarotes atstāj apkaisīšanai).
3
Mīklu liek tortes formā vai uz pannas.
4
Uzrīvē ābolus tiem virsū uzklāj sakulto olbaltumu.
5
No ledusskapja izņem mīklu uzrīvē vai uzdrupina uz olu baltuma.
6
Cep līdz 190 grādiem sakarsētā krāsnī 30 – 40 minūtes.
7
Atdzisušu pārkaisa ar pūdercukuru.
Iesūtīja: tilduks
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit