Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sīpolus sagriež plānos pusgredzenos. Katru tomātu sagriež četrās daļās. Burkānus sagriež lielos gabalos. Papriku sagriež lielās daivās.
Katru kartupeli pārgriež uz pusēm vai četrās daļās. Ja zupas vārīšanai izmanto mazus kartupeļus, tos var negriezt, bet uzreiz likt zupā. Jaunos kartupeļus tikai kārtīgi noberž, bet nemizo.
Jēra gaļu (vislabāk izmantot ribiņas) sagriež gabalos.
Katlā uzkarsē eļļu. Gaļu liek eļļa un apbrūnina. Pievieno sīpolus, apmaisa un cep 2–3 minūtes. Liek katlā tomātus, apmaisa un cep 2–3 minūtes. Pievieno kartupeļus un burkānus, apmaisa un cep 2–3 minūtes. Pievieno papriku, nesagrieztu čili piparu, apmaisa katla saturu un cep vēl 2–3 minūtes.
Pārlej katla saturu ar ūdeni, pievieno sāli un vāra, noputojot pēc nepieciešamības. Kad katla saturs sāk burbuļot, turpina vārīt pusotru stundu uz nelielas liesmas, neliekot katlam virsū vāku.
Kad šurpa gatava, tai pirms pasniegšanas pievieno zaļumus un iemaisa.
Katra ēdāja bļodiņā liek 1–2 gaļas gabalus, dārzeņus un visu pārlej ar dzidro, aromātisko buljonu. Piedevās pasniedz uzbeku maizi.
Lai labi garšo!