Foto: DELFI
Viss ģeniālais ir vienkāršs, viss jaunais ir labi aizmirsts vecais – aši apvārītas sviesta pupiņas, kas pēc tam apceptas ar ķiplokiem un pārkaisītas ar svaigu baziliku – un nekā vairāk pat nevajag!
45Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgsviesta pupiņas3 gab.ķiploka daiviņas olīveļļa svaigs baziliks pēc garšassāls, pipari

Pagatavošana

1

Sviesta pupiņas (bet itin labi der arī zaļās vai pat violetās pākšu pupiņas) nomazgā, nogriež tām galiņus.

2

Sagatavotās pupiņas liek vārošā sālsūdenī un vāra apmēram 15 minūtes, pēc tam nokāš un noskalo ar ledusaukstu ūdeni – lai apstātos gatavošanās process.

3

Pannā uzkarsē olīveļļu, liek sakapātus ķiplokus un uz lēnas uguns izkarsē. Ja vēlas, var pievienot kādu garšaugu, piemēram, svaigas salvijas lapas.

4

Kad ķiploks izkarsējies caurspīdīgs un kļuvis mīksts, pannas saturam pievieno pupiņas un visu, laiku pa laikam apmaisot, izkarsē. Ja šķiet, ka pupiņām par maz sāls, to pievieno.

5

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar kapātu baziliku.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!