Kā uzkoda pasniegts šķiņķis ar Čederas sieru un ābolu čatniju, kā arī kraukšķīgu maizīti. Pamatēdienā piedāvāts jūras asaris ar kartupeļu biezeni, spinātu lapām, kaperiem un kūpinātām garnelēm sviestā. Bet deserts – neliela tarte ar saldkrējuma saldējumu.
Pētījums notika pavisam vienkārši – daļai ēdāju tika iedoti viegli galda piederumi no ne pārāk smaga metāla, bet otrai pusei – izsmalcināti galda piederumi no augstas kvalitātes metāliem, kas reizē ir arī smagāki. Pēc maltītēm zinātnieki vaicāja pētījuma dalībniekiem, ko viņi domāja par maltīti un cik daudz par to maksātu. Tāpat, noskaidroja arī to, kā pusdienotājiem garšojis ēdiens. Pēc rezultātu apkopošanas zinātnieki secinājuši, ka tās personas, kuru rīcībā maltītes laikā bijuši smagākie un kvalitatīvākie galda piederumi, to izbaudījuši vairāk un atzinuši kā garšīgāku, nekā tie respondenti, kuru rīcībā bija vieglie un lētie galda piederumi.