Mājlopu asiņu izmantošana kulinārijā pirmajā mirklī varētu šķist diezgan biedējoša doma – kā gan asinis varētu būt viena no sastāvdaļām gardai maltītei? Bet izrādās, ka ar mājlopu asinīm var aizstāt tādu alerģisku produktu kā olas – tieši lielais bērnu skaits, kuri cieš no alerģijas, mudinājis šefpavārus izstrādāt aizvien jaunas receptes, kurās olas aizstātas ar asinīm. Šādā veidā top pankūkas, saldējumi, krēmi, bezē, mafini un citas gardas lietas.
Latviešu mentalitātei un vēderiem vistuvākais ēdiens, kurā patiešām tiek izmantots liels daudzums cūku asinis, ir putraimdesas. Garšīgais ēdiens jau sen tiek gatavots visā pasaulē, bet latviešiem tas asociējas ar reizēm, kad lauku sētā tiek nokauta cūka un ir jāizmanto viss, ko mājlopa gaļa dod. Tāpēc arī cūkas zarnas tiek pildītas ar asinīm piesūcinātu grūbu putru. Pēc tam gardo kārumu baudot kopā ar brūkleņu ievārījumu, apceptiem sīpoliem, skābo krējumu un daudzām citām piedevām.