15. oktobrī sadarbībā ar Latvijas Nacionālā vēstures muzeja Etnogrāfijas nodaļas vadītāju Sanitu Stinkuli sākām iepazīstināt arī "Tasty.lv" lasītājus ar mūsu senču ēšanas paradumiem. Vēsturisko rakstu sēriju uzsākām ar stāstu par labību un maizi (to vari izlasīt te), kam sekoja stāsts par kartupeļiem, kaņepēm un citiem senču sakņu dārza labumiem (otro stāstu atradīsi te).
Trešais stāsts būs par to, kā latvieši sēnes kartupeļu spaiņos ar nēšiem no meža nesa, kā cūku kāva un kā pienā zivju zupu vārīja.
Nozīmīga Latvijas iedzīvotāju uztura sastāvdaļa bija mājlopu gaļa un tauki. Īpaši ziemā, kad nebija piena, gaļas un tauki bija galvenais pavalgs. Senči lopus vienmēr kāva rudeņos, jo ziemā tos bija grūti izbarot. Ap Miķeļiem (29. septembrī) kāva aitas, uz Mārtiņiem (10. novembrī) – cūkas.